Fogolypecsenye narancsos mártásban recept

Fogolypecsenye narancsos mártásban
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

50 perc

Megnézték:
1598

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Pompás ízű fogolysült, valamint édes narancslekvárból és száraz fehérborból készülő, gyümölcsös illatú mártás ínycsiklandozó együttese.
4 személyre

  • 4 fiatal konyhakész fogoly
  • 4 dkg vaj
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • só és fekete bors ízlés szerint
  • 1 db citrom
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 3 evőkanál narancslekvár
  • 6 db babérlevél

Elkészítés

A sütőt 230 °C-ra (légkeveréses sütőt 210 °C-ra, gázsütőt 5. fokozaton) előmelegítjük. Egy tálat előmelegítünk. A madarakat szárnyas ollóval vagy késsel félbevágjuk, és vágási felületükkel lefelé egy sekély sütőedénybe tesszük.

Kis serpenyőben felforrósítjuk a vajat és az olajat, és a húsra locsoljuk. A húsokat megsózzuk és megborsozzuk, ízlés szerint közéjük dugjuk a babérleveleket. A sütő felső részében kb. 15 percig sütjük, míg a hús megpirul és jól átsül.

Közben forró vízben alaposan megmossuk a citromot. A héját egy kis edénybe reszeljük, a levét hozzáfacsarjuk.

Hozzáadjuk a bort és a narancslekvárt, majd keverés közben mérsékelten felmelegítjük, míg a lekvár folyóssá nem válik. Alacsony hőfokon a mártást melegen tartjuk.

A megsült húst az előmelegített tálra tesszük, a babérleveleket eltávolítjuk.

A narancsos mártást a serpenyőben lévő pecsenyeléhez öntjük, felforraljuk, és közben feloldjuk a letapadt sűrű pecsenyelét. A mártást szószos edénybe töltjük és külön szolgáljuk fel.

Tipp:

A sült fogolyhoz elegáns köretként zelleres gesztenyepüré ajánlható. Valamivel laktatóbb az édesköménysaláta vadrizzsel.

A recept tápértéke:

TÁPÉRTÉK EGY ADAGBAN: 910 kcal/3822 kJ energia, 13 g szénhidrát, 121 g fehérje, 40 g zsír (ebből 13 g telített zsírsav), vitaminok: A- és C-vitamin.


Fogolypecsenye narancsos mártásban

Fogolypecsenye narancsos mártásban

Pompás ízű fogolysült, valamint édes narancslekvárból és száraz fehérborból készülő, gyümölcsös illatú mártás ínycsiklandozó együttese.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Fogolypecsenye narancsos mártásban recepthez

thumb
Némethné Zsuzsa - 2014. november 20.
Nagyon vicces! Sokba kerül a Metróba,mert ott láttam a mélyhűtőben.De gondolom valaki betudja olcsóbban szerezni.Pld ha vadász az ismerőse.
thumb
Albazo - 2014. november 11.
Foglyot bármelyik börtönben kaphatsz
thumb
Némethné Zsuzsa - 2013. szeptember 06.
És hol lefhet fogojt kapni!Menjek lőni!