Fokhagymás-citromos pulykamell recept

Fokhagymás-citromos pulykamell
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

30 perc

Megnézték:
8858

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A változatosan elkészíthető pulykamell kiváló például az olyan alkalmakra, amikor barátok jönnek vacsorára hétköznap este. A kisütött húst ebben a receptben fokhagymás, citromos, kapribogyós mártással kínáljuk. Mire megterítjük az asztalt, már kész is a vacsora.

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 4 szelet pulykamell
  • 2 evőkanál sima liszt (BL 51)

A mártáshoz:

  • 2 db finomra aprított fokhagymagerezd
  • 1 kiskanál reszelt citromhéj
  • 4 evőkanál citromlé
  • 2.25 dl mérsékelt sótartalmú csirkealaplé
  • 1 kiskanál kukoricakeményítő 1 evőkanál vízzel elkeverve
  • 2 evőkanál felaprított petrezselyemzöld
  • 2 kiskanál leöblített és lecsepegtetett kapribogyó

Elkészítés

Egy nagy teflonserpenyőben, közepes lángon felforrósítjuk az olajat. A pulykahúst beleforgatjuk a lisztbe, és lerázzuk róla a felesleget. A szeleteket mindkét oldalukon aranybarnára pirítva átsütjük. Egy tányérba szedjük, és alufóliával lazán letakarjuk, hogy melegen tartsuk őket.

A fokhagymát a serpenyőbe tesszük, és kavargatás mellett 1 percig pirítjuk. Hozzáadjuk a citrom héját és levét, felöntjük a csirkealaplével, felforraljuk, és 1 percig főni hagyjuk.

Behabarjuk a kukoricakeményítővel, hozzáadjuk a kapribogyót, és csendesen rotyogtatva kissé besűrítjük. Belekeverjük a petrezselymet. A mártást a pulykaszeletekre kanalazzuk, majd tálaljuk az ételt.

Tipp:

• A sovány húsok ízletesebbre sülnek, ha előbb lisztbe forgatjuk őket. A hús belül omlós és zamatos marad, a külsején pedig csábító, aranybarna, ropogós kéreg keletkezik. A fenti recept csirkehúsból elkészítve is nagyon ízletes. Tálaljuk mandulaforgáccsal kevert barna rizzsel és párolt brokkolival, desszertként pedig kínáljunk buggyantott szilvát.

Miért egészséges?

A citromhéj nemcsak pikáns ízt ad az ételnek, hanem bőségesen tartalmaz antioxidáns tulajdonságú C-vitamint is.

A recept tápértéke:

Energia 108 kcal, zsír 4 g (ebből telített 1 g), fehérje 29 g, szénhidrát 8 g, nátrium 160 mg (só 0,4 g), élelmi rost 0,5 g., Megfelelő káliumforrás (495 mg)


Fokhagymás-citromos pulykamell recepthez kapcsolódó receptek

Fokhagymás-citromos pulykamell

Fokhagymás-citromos pulykamell

A változatosan elkészíthető pulykamell kiváló például az olyan alkalmakra, amikor barátok jönnek vacsorára hétköznap este. A kisütött húst ebben a receptben fokhagymás, citromos, kapribogyós mártással kínáljuk. Mire megterítjük az…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Fokhagymás-citromos pulykamell recepthez

Gábor - 2011. június 16.
Ki tudja, hogy mi az a "buggyantott szilva"?
Istvánka - 2009. szeptember 20.
Nagyon jó!
tamis - 2009. szeptember 10.
Szép napot!! Nagyon jól néz ki!!! Szeretném jobban megismerni???