Fokhagymás burgonyaröszti pulykamedalionnal recept

Fokhagymás  burgonyaröszti pulykamedalionnal
5 4

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
vajdamarta

Nehézség:

Elkészítési idő:

50 perc

Megnézték:
3031

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A kalóriadús röszti, cicege, lapcsánka, tócsni, stb. /nevezze, ki minek akarja/ sokféle módon készíthető. Különféle mártással, dip-pel, hússal, tempurált zöldségfélékkel is tálalhatjuk.
4 személyre

  • 8 kisebb pulykamedalion /60 dkg/
  • 1 teáskanál sózott pulykafűszer
  • 6 közepes burgonya
  • 1 teáskanál só
  • 3 púpos ek liszt
  • 2 tojás
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 1 mokkáskanál őrölt bors
  • 3 ek házi zsír

Elkészítés

A gyengén kivert, fűszerrel megszórt pulykahúst pár percig érleljük.

A nyers burgonyát nagy lyukú reszelőn lereszeljük, megsózzuk, pár perc múlva kicsavarjuk. Hozzátesszük az átpréselt fokhagymát, a felvert tojást, meghintjük liszttel, borssal, és elkeverjük. Megkóstoljuk, ízlés szerint tovább ízesítjük.

A burgonyás masszából zsírba mártott evőkanállal diónyi gombócokat merünk a serpenyőben felforrósított zsírba. Ellapítjuk, ropogós pirosra sütjük, közben egyszer megfordítjuk, majd kiszedjük, papírtörlőn lecsepegtetjük. A visszamaradt zsírban a pulykatallérokat pár perc alatt mindkét oldalukon megsütjük. Tálaláskor a húst a rösztire helyezzük, és barnamártással meglocsoljuk.

Jó étvágyat kívánok!

Készítette és fotózta Nyersné Vajda Márta


Fokhagymás  burgonyaröszti pulykamedalionnal

Fokhagymás burgonyaröszti pulykamedalionnal

A kalóriadús röszti, cicege, lapcsánka, tócsni, stb. /nevezze, ki minek akarja/ sokféle módon készíthető. Különféle mártással, dip-pel, hússal, tempurált zöldségfélékkel is tálalhatjuk.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés