Fokhagymás csirkeragu recept
Beküldő: Receptvarázs Nehézség: Elkészítési idő: 60 perc
Megnézték: |
- 40 gerezd fokhagyma
- 2 db sárgarépa
- 3 db zellerszár
- 4 db csirkemellfilé
- 1.25 dl száraz vermut
- 2.5 dl csirkehúsalaplé
- 50 dkg burgonya (lisztes fajta)
- 1 evőkanál rozmaring, apróra vágva
- 2 evőkanál extraszűz olívaolaj
- só, bors
Elkészítés
Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra (légkeveréses sütőnél 160 °C, gázsütőnél 2.-3. fokozat). Hámozzuk és mossuk meg a burgonyát, majd vágjuk nagy darabokra. Tisztítsuk meg a zellerszárat, mossuk meg, és vastagon szeleteljük fel. Tisztítsuk meg a répát, hosszában vágjuk félbe, majd daraboljuk fel.
Tegyük a burgonyát, a zellerszárat, a répát és a tisztítatlan fokhagymagerezdeket egy nagy fazékba, és keverjük az egészet össze. Csepegtessük rá az olajat. Sózzuk, borsozzuk, és szórjuk rá a rozmaringot.
Öntsük hozzá az alaplét és a vermutot. Forraljuk fel, majd hagyjuk a zöldségeket közepes hőfokon kb. 10 percig csendesen főni. Tegyük a csirkehúst a zöldségekre, és pároljuk az egészet a sütőben lefedve kb. 30 percig. Ekkor vegyük ki a fokhagymagerezdeket, nyomjuk ki és pürésítsük a belsejüket. A pürésített fokhagymát külön tálaljuk.
A recept tápértéke:
Adagonként: 620 kcal (2585 kJ), 62 g fehérje, 28 g zsír, 30 g szénhidrát