Fokhagymás csirkeragu

Fokhagymás csirkeragu
4 személyre

  • 40 gerezd fokhagyma
  • 2 db sárgarépa
  • 3 db zellerszár
  • 4 db csirkemellfilé
  • 1.25 dl száraz vermut
  • 2.5 dl csirkehúsalaplé
  • 50 dkg burgonya (lisztes fajta)
  • 1 evőkanál rozmaring, apróra vágva
  • 2 evőkanál extraszűz olívaolaj
  • só, bors
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra (légkeveréses sütőnél 160 °C, gázsütőnél 2.-3. fokozat). Hámozzuk és mossuk meg a burgonyát, majd vágjuk nagy darabokra. Tisztítsuk meg a zellerszárat, mossuk meg, és vastagon szeleteljük fel. Tisztítsuk meg a répát, hosszában vágjuk félbe, majd daraboljuk fel.

Tegyük a burgonyát, a zellerszárat, a répát és a tisztítatlan fokhagymagerezdeket egy nagy fazékba, és keverjük az egészet össze. Csepegtessük rá az olajat. Sózzuk, borsozzuk, és szórjuk rá a rozmaringot.

Öntsük hozzá az alaplét és a vermutot. Forraljuk fel, majd hagyjuk a zöldségeket közepes hőfokon kb. 10 percig csendesen főni. Tegyük a csirkehúst a zöldségekre, és pároljuk az egészet a sütőben lefedve kb. 30 percig. Ekkor vegyük ki a fokhagymagerezdeket, nyomjuk ki és pürésítsük a belsejüket. A pürésített fokhagymát külön tálaljuk.