Fokhagymás nyúl recept

Fokhagymás nyúl
5 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

90 perc

Megnézték:
5204

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A fokhagyma és az aromás fűszernövények a házinyulat ízletes húsétellé változtatják.

4 személyre

  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 150 g bébisárgarépa egészben vagy nagy répák, hosszában felvágva
  • 1 fej fokhagyma egészben a külső héja eltávolítva
  • 12 db ecetes gyöngyhagyma vagy kis mogyoróhagyma
  • 1 db babérlevél
  • 1 friss rozmaringhajtás
  • 2 szál friss zsálya
  • 3 szál friss kakukkfű
  • 2 csík citromhéjcsík kb. 5 cm hosszú
  • 4 db szegfűszeg
  • 150 ml száraz fehérbor
  • 300 ml csirkealaplé
  • 4 db nyúllábszár kb. 225 g/db
  • 2 evőkanál citromlé
  • fekete bors

A díszítéshez:

  • friss kakukkfűhajtások

Elkészítés

Hevítsünk olajat egy nagy, vastag falú serpenyőben, és tegyük bele a répát, a fokhagymafejet és az ecetes gyöngyhagymát vagy a mogyoróhagymát. Pirítsuk a zöldségeket nagy lángon kb. 5 percig, amíg barnulni nem kezdenek.

Közben kössük össze a babérlevelet, a rozmaringot, a zsályát, a kakukkfüvet és a citromhéjcsíkot.

Tegyük a szegfűszeget a répához, és süssük néhány percig, hogy az aroma felszabaduljon. Ezután adjuk hozzá a bort, az alaplét és a fűszernövényeket. Forraljuk fel, majd hagyjuk csendesen főni még néhány percig.

Adjuk hozzá a nyúllábszárakat, és gyorsan forraljuk fel: a húst közben forgassuk a folyadékban. Sózzuk, borsozzuk, ízlés szerint, majd tegyük a lángot takarékra, szedjük le a habot, fedjük be, és főzzük csendesen kb. 45 percig, amíg a lábszár megpuhul. Vegyük ki a nyulat, és tartsuk melegen.

Dobjuk ki a fűszernövényeket és a fokhagymát. Tegyük nagy lángra és forraljuk erősen a mártást, amíg a lé a felét el nem fövi.

Tegyük vissza a nyulat a serpenyőbe, öntsük bele a citromlét, és forrósítsuk át a húst. Tálaljuk a zöldségekkel, kakukkfűvel megszórva.

Tipp:

A vadnyúl jobb ízű és kevésbé zsíros, mint a házinyúl, de a húsa keményebb, és legalább 1 óra 15 percfőzési időre van szüksége. A lábszárak kisebbek, ezért személyenként kettőre is szükség lehet.
A tálaláshoz:
Kínáljuk főtt tésztaágyon vagy ropogós cipóval.

A recept tápértéke:

Tápérték adagonként,
Energia 1092 kJ (260 kcal),
Szénhidrát 6 g,
Fehérje 30 g,
Zsír 11 g (ebből telített zsír 3 g)


Fokhagymás nyúl

Fokhagymás nyúl

A fokhagyma és az aromás fűszernövények a házinyulat ízletes húsétellé változtatják.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Fokhagymás nyúl recepthez

thumb
jusek - 2013. július 19.
mátenak: Hát nem pökűtt-fasírt-rántotthús:-) gézának: Igazad van, nem írta oda neked, hogy a nyulat kell megenni nem a szegfűszeget.............:-(
máte - 2012. január 03.
jajmiezkiez?
géza - 2012. január 03.
beletört a fogam vaze mi ez recept frászt kapok !