Fokhagymás padlizsánkrém recept

Fokhagymás padlizsánkrém
4.5 6

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

50 perc

Megnézték:
5966

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Nagyon baráti társaságnak - merthogy jó fokhagymás!

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 30 dkg padlizsán
  • 1 fej fokhagyma
  • 40 dkg fehérbab- konzerv
  • 1.5 kiskanál koriandermag
  • 1 evőkanál citromlé
  • olívaolaj
  • só, bors

A paprikás olajhoz:

  • 1 kiskanál édes-nemes paprika
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 csipet só

Elkészítés

A padlizsánt félbevágjuk és vékonyan megkenjük olívaolajjal. A fokhagymát is megkenjük olívaolajjal, és dupla réteg alufóliába csomagoljuk.

A padlizsánt és a fokhagymát sütőben grillfokozaton 15-20 perc alatt puhára sütjük, majd félretesszük hűlni.

Amikor kihűlt, óvatosan kikanalazzuk a padlizsán húsát, hozzáadjuk a fokhagymát, a babot, a koriandert és a citromlét, majd botmixerrel pürésítjük, és sózzuk, borsozzuk.

A paprikát összekeverjük az olajjal és a sóval, és tálalás előtt a padlizsánkrémre kanalazzuk. Pirítóssal kitűnő.


Fokhagymás padlizsánkrém recepthez kapcsolódó receptek

Fokhagymás padlizsánkrém

Fokhagymás padlizsánkrém

Nagyon baráti társaságnak - merthogy jó fokhagymás!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés