Fokhagymás padlizsánkrém recept
Beküldő: TV Paprika Magazin Nehézség: Elkészítési idő: 50 perc
Megnézték: |
Nagyon baráti társaságnak - merthogy jó fokhagymás!
A recept hozzávalói ( személyre)
- 30 dkg padlizsán
- 1 fej fokhagyma
- 40 dkg fehérbab- konzerv
- 1.5 kiskanál koriandermag
- 1 evőkanál citromlé
- olívaolaj
- só, bors
A paprikás olajhoz:
- 1 kiskanál édes-nemes paprika
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 csipet só
Elkészítés
A padlizsánt félbevágjuk és vékonyan megkenjük olívaolajjal. A fokhagymát is megkenjük olívaolajjal, és dupla réteg alufóliába csomagoljuk.
A padlizsánt és a fokhagymát sütőben grillfokozaton 15-20 perc alatt puhára sütjük, majd félretesszük hűlni.
Amikor kihűlt, óvatosan kikanalazzuk a padlizsán húsát, hozzáadjuk a fokhagymát, a babot, a koriandert és a citromlét, majd botmixerrel pürésítjük, és sózzuk, borsozzuk.
A paprikát összekeverjük az olajjal és a sóval, és tálalás előtt a padlizsánkrémre kanalazzuk. Pirítóssal kitűnő.
Fokhagymás padlizsánkrém recepthez kapcsolódó receptek
Fokhagymás padlizsánkrém
Nagyon baráti társaságnak - merthogy jó fokhagymás!