Fokhagymás sült csirke paradicsommal, olajbogyóval recept

Fokhagymás sült csirke paradicsommal, olajbogyóval
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

75 perc

Megnézték:
5108

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Valódi mediterrán recept: sült csirke fokhagymásan, paradicsommal és olajbogyóval

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1.5 evőkanál olívaolaj
  • só, frissen őrölt bors
  • 1 db egész csirke
  • 7 dkg zöld olajbogyó
  • 25 dkg koktélparadicsom
  • vörösborecet
  • 3 evőkanál frisssen aprított bazsalikom

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra. Az összezúzott fokhagymát összekeverjük az olívaolajjal, majd sózzuk, borsozzuk.

A félbevágott csirkét megkenjük a fokhagymás olajjal, egy sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezzük, és 30 percig sütjük.

Ezután köré rendezzük az olajbogyót és a paradicsomot, és további 15 percig sütjük, míg a csirke teljesen át nem sül, a paradicsom pedig meg nem puhul.


Fokhagymás sült csirke paradicsommal, olajbogyóval recepthez kapcsolódó receptek

Fokhagymás sült csirke paradicsommal, olajbogyóval

Fokhagymás sült csirke paradicsommal, olajbogyóval

Valódi mediterrán recept: sült csirke fokhagymásan, paradicsommal és olajbogyóval

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés