Fokhagymás szójás csirke recept

Fokhagymás szójás csirke

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
2603

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Röptében - nem nagy kunszt!

2 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 4 evőkanál szójaszósz
  • 2 evőkanál barna cukor
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 evőkanál frissen reszelt gyömbér
  • 1 db egész csirkemellfilé
  • 1 evőkanál szójaolaj
  • só, bors

A zöldségkörethez:

  • 1 evőkanál étolaj
  • 1 db közepes piros húsú paprika, vékony csíkokra vágva
  • 12 dkg gomba, meghámozva, negyedelve
  • 4 db zöldhagyma (a szára és a nagyon zöld része nélkül)
  • 1 csipetnyi szárított csilipaprika (ízlés szerint)
  • 1 kiskanál szezámolaj (ízlés szerint)
  • só, bors

Elkészítés

A zöldségköret elkészítéséhez közepes lángon felhevítjük az olajat. Beletesszük a paprikát, a gombát, az ujjnyi darabokra vágott zöldhagymát és a csilit, és kevergetve kb. 5 percig főzzük. Meglocsoljuk a szezámolajjal, és sózzuk, borsozzuk.

A hús elkészítéséhez egy kisebb tálba öntjük a szójaszószt, a barna cukrot, a fokhagymát és a gyömbért, majd sózzuk, borsozzuk, és addig keverjük, míg a cukor fel nem oldódik. Beletesszük a csirkét a szójás marinádba, és időnként megfordítva kb. 25 percig pácoljuk.

Egy serpenyőben felhevítjük a szójaolajat. Kivesszük a marinádból a csirkét, a felesleges pácot lecsepegtetjük, és a húst szép barnára sütjük (oldalanként kb. 3-4 perc). A csirkét egy tálra szedjük, és melegen tartjuk. A megmaradt marinádot egy szűrőn át visszaöntjük egy serpenyőbe, és kb. 2 evőkanálnyira visszaforraljuk.

A csirkét meglocsoljuk a marinádos mártással, és a zöldségekkel tálaljuk.


Fokhagymás szójás csirke recepthez kapcsolódó receptek

Fokhagymás szójás csirke

Fokhagymás szójás csirke

Röptében - nem nagy kunszt!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés