Földimogyorós keksz recept

Földimogyorós keksz
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

25 perc

Megnézték:
2520

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Ennek a földimogyorós keksznek narancsos íze van. Kívül ropogós, a közepén puha és omlós.

1 személyre

  • 7 dkg vaj
  • 12 dkg liszt
  • 1 kiskanál sütőpor
  • 7.5 dkg kristálycukor
  • 7.5 dkg darabos földimogyorókrém
  • 1 db tojás
  • 1 kis narancs
  • 0.5 kiskanál mézessütemény-fűszer

Elkészítés

A sütőt 190 °C-ra (gázsütőt 3. fokozaton) előmelegítjük. Kivajazunk egy nagy tepsit.

A lisztet, a sütőport, a cukrot, a többi vajat, a földimogyorókrémet, a tojást és a fűszert egy keverőtálba tesszük. A narancsot alaposan megmossuk, a héját finomra lereszeljük és hozzáadjuk. Az összes hozzávalót sima masszává dolgozzuk össze.

A tésztát 12 evőkanálnyira osztva egymástól megfelelő távolságra a tepsibe adagoljuk.

A kekszeket 12–15 percig sütjük, míg jól átsülnek és aranysárgára pirulnak. 2–3 percig hagyjuk a tepsiben hűlni, majd éles késsel leemeljük, és tortarácsra helyezzük. A rácson hagyjuk teljesen kihűlni.

Tipp:

A földimogyorós keksz jól fagyasztható. Ha van rá időnk, megéri, hogy dupla mennyiséget süssünk, és a felét lefagyasszuk.

A recept tápértéke:

TÁPÉRTÉK EGY DARABBAN: 137 kcal/575 kJ energia, 14 g szénhidrát, 3 g fehérje, 8 g zsír (ebből 3,5 g telített zsírsav), vitaminok: B-vitaminok és E-vitamin


Földimogyorós keksz

Földimogyorós keksz

Ennek a földimogyorós keksznek narancsos íze van. Kívül ropogós, a közepén puha és omlós.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés