Földimogyorós keksz recept
Beküldő: Receptvarázs Nehézség: Elkészítési idő: 25 perc
Megnézték: |
Ennek a földimogyorós keksznek narancsos íze van. Kívül ropogós, a közepén puha és omlós.
- 7 dkg vaj
- 12 dkg liszt
- 1 kiskanál sütőpor
- 7.5 dkg kristálycukor
- 7.5 dkg darabos földimogyorókrém
- 1 db tojás
- 1 kis narancs
- 0.5 kiskanál mézessütemény-fűszer
Elkészítés
A sütőt 190 °C-ra (gázsütőt 3. fokozaton) előmelegítjük. Kivajazunk egy nagy tepsit.
A lisztet, a sütőport, a cukrot, a többi vajat, a földimogyorókrémet, a tojást és a fűszert egy keverőtálba tesszük. A narancsot alaposan megmossuk, a héját finomra lereszeljük és hozzáadjuk. Az összes hozzávalót sima masszává dolgozzuk össze.
A tésztát 12 evőkanálnyira osztva egymástól megfelelő távolságra a tepsibe adagoljuk.
A kekszeket 12–15 percig sütjük, míg jól átsülnek és aranysárgára pirulnak. 2–3 percig hagyjuk a tepsiben hűlni, majd éles késsel leemeljük, és tortarácsra helyezzük. A rácson hagyjuk teljesen kihűlni.
Tipp:
A földimogyorós keksz jól fagyasztható. Ha van rá időnk, megéri, hogy dupla mennyiséget süssünk, és a felét lefagyasszuk.
A recept tápértéke:
TÁPÉRTÉK EGY DARABBAN: 137 kcal/575 kJ energia, 14 g szénhidrát, 3 g fehérje, 8 g zsír (ebből 3,5 g telített zsírsav), vitaminok: B-vitaminok és E-vitamin