Fóliában grillezett pisztráng petrezselymes vajjal recept
Beküldő: Receptvarázs Nehézség: Elkészítési idő: 45 perc
Megnézték: |
- 4 konyhakész pisztráng
- fűszernövényszálak
- illetve -ágacskák vegyesen, pl. metélőhagyma,
kapor, petrezselyem
vagy édesköményzöld - 10 dkg lágy vaj
- 1 kiskanál reszelt citromhéj
- 1 kiskanál citromlé
- 1 evőkanál összevágott petrezselyem
Elkészítés
A grillsütőt előmelegítjük.
Kivágunk négy megfelelő méretű alufólialapot, és mindegyikre 1-1 pisztrángot fektetünk.
A fűszernövényeket leöblítjük, és lerázzuk róluk a vizet. A halak belsejébe tesszük őket. Összezárjuk a fóliát,s a végeket visszahajtjuk, nehogy grillezés közben a halak kieresztett leve kicsorogjon.
A csomagokat a rostélyra tesszük. 20-30 percig nem túl erős hőfokon grillezzük, a sütés félidejében a másik oldalukra fordítva azokat. A halakkor kész, amikor az alufólia feketedni kezd.
Ezalatt elkészítjük a petrezselymes vajat. A lágy vajat a citrom héjával és levével, valamint a petrezselyemmel háztartási robotgépben simára keverjük, vagy villával összedolgozzuk.
A csomagokat óvatosan kibontjuk (vigyázzunk, mert forró gőz csaphat ki belőle), s a petrezselymes vajjal azonnal tálaljuk.
A recept tápértéke:
460 kcal (1928 kJ),
31 g fehérje,
26 g zsír,
27 g szénhidrát