Fóliában grillezett pisztráng petrezselymes vajjal recept

Fóliában grillezett pisztráng petrezselymes vajjal
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

45 perc

Megnézték:
14465

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


4 személyre

  • 4 konyhakész pisztráng
  • fűszernövényszálak
  • illetve -ágacskák vegyesen, pl. metélőhagyma,
    kapor, petrezselyem
    vagy édesköményzöld
  • 10 dkg lágy vaj
  • 1 kiskanál reszelt citromhéj
  • 1 kiskanál citromlé
  • 1 evőkanál összevágott petrezselyem

Elkészítés

A grillsütőt előmelegítjük.

Kivágunk négy megfelelő méretű alufólialapot, és mindegyikre 1-1 pisztrángot fektetünk.

A fűszernövényeket leöblítjük, és lerázzuk róluk a vizet. A halak belsejébe tesszük őket. Összezárjuk a fóliát,s a végeket visszahajtjuk, nehogy grillezés közben a halak kieresztett leve kicsorogjon.

A csomagokat a rostélyra tesszük. 20-30 percig nem túl erős hőfokon grillezzük, a sütés félidejében a másik oldalukra fordítva azokat. A halakkor kész, amikor az alufólia feketedni kezd.

Ezalatt elkészítjük a petrezselymes vajat. A lágy vajat a citrom héjával és levével, valamint a petrezselyemmel háztartási robotgépben simára keverjük, vagy villával összedolgozzuk.

A csomagokat óvatosan kibontjuk (vigyázzunk, mert forró gőz csaphat ki belőle), s a petrezselymes vajjal azonnal tálaljuk.

A recept tápértéke:

460 kcal (1928 kJ),
31 g fehérje,
26 g zsír,
27 g szénhidrát


Fóliában grillezett pisztráng petrezselymes vajjal recepthez kapcsolódó receptek

Fóliában grillezett pisztráng petrezselymes vajjal

Fóliában grillezett pisztráng petrezselymes vajjal

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Fóliában grillezett pisztráng petrezselymes vajjal recepthez

admin - 2010. június 08.
Ez jó kérdés:) A recept nem írja a könyvben sem. Lehet hogy a konyhakész pisztráng eleve sós? Tudja valaki?
thumb
Nagy Andrea - 2010. június 07.
Sózni nem is kell a halakat?