Foltos mákos répás süti recept

Foltos mákos répás süti
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Karamella

Nehézség:

Elkészítési idő:

35 perc

Megnézték:
1067

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Mióta kipróbáltam ezt a sütit nagy kedvenc lett. Nagyon finom könnyű, puha, nem túl édes. Nem kell megijedni a répától, nem lehet kiérezni benne, sőt finom szaftossá teszi a süteményt.

10 személyre

  • nagy tepsi
  • 30 dkg margarin
  • 34 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 8 db tojás
  • 2 db narancs reszelt héja és leve
  • 50 dkg sárgarépa
  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg darált mák
  • 2 csomag sütőpor

Elkészítés

A tojásokat szétválasztjuk, és a fehérjét habosra keverjük a cukorral.

A megtisztított répákat, a reszelő kicsi lyukán lereszeljük, (vagy aprítógépbe finomra aprítjuk).

A puha vajat a vaníliás cukorral, elektromos habverővel kikeverjük, majd egyesével adjuk hozzá a tojások sárgáját.

Adjuk hozzá a narancs lereszelt héját, és a levét valamint a sütőporral elkevert lisztet, és a lereszelt sárgarépát, majd a tojásfehérjék felvert habját.

Egy nagy méretű, peremes tepsit béleljünk ki sütőpapírral, simítsuk bele a massza 2/3 részét.

A maradékba keverjük bele a darált mákot, és foltokban tegyük rá a tepsiben lévő masszára.

Előmelegített sütőben kb. 170 fokon kb. 20 perc alatt készre sütjük. Végezzünk tűpróbát.

Tetejét vaníliás porcukorral szórjuk meg, és pogácsa szaggatóval (vagy pohárral)szaggassunk belőle kifliket.


Foltos mákos répás süti recepthez kapcsolódó receptek

Foltos mákos répás süti

Foltos mákos répás süti

Mióta kipróbáltam ezt a sütit nagy kedvenc lett. Nagyon finom könnyű, puha, nem túl édes. Nem kell megijedni a répától, nem lehet kiérezni benne, sőt finom szaftossá teszi a süteményt.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés