Fonott kalács recept

Fonott kalács
4.5 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

120 perc

Megnézték:
5541

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


El sem lehet képzelni a húsvét vasárnapi ünnepi asztalt a hagyományos fonott kalács és természetesen a piros tojások nélkül.

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 50 dkg liszt
  • 2.5 dl tej
  • 8 dkg cukor
  • 4 dkg friss élesztő
  • 8 dkg vaj
  • 0.5 kiskanál só
  • 1 db tojás
  • 5 dkg mazsola
  • 1 db citrom
  • 5 dkg mandulaforgács
  • 5 dkg mandula
  • vaj
  • 1 db tojássárgája a megkenéshez

Elkészítés

Szitáljuk a lisztet egy tálba, és alakítsunk ki benne mélyedést. Keverjük el az élesztőt 2 evőkanál tejben 1 kiskanál cukorral, öntsük a mélyedésbe, és szórjuk meg egy kis liszttel. Amikor a liszt felszíne repedezni kezd, adjuk hozzá a többi tejet és cukrot, a vajat, a sót és a tojást, s az egészet gyúrjuk sima tésztává, majd dolgozzuk jól ki. Kelesszük letakarva 30 percig.

Áztassuk be a mazsolát langyos vízbe. Reszeljük le a megmosott citrom héját, és a lecsepegtetett mazsolával és a mandulaforgáccsal együtt dolgozzuk össze a tésztával. Formáljunk három egyenlő hosszú tekercset, és fonjuk copfba. Nyomjuk össze a végeket, kenjük meg a felolvasztott vajjal, majd hajlítsuk a végeket a tészta alá.

Kelesszük még 20 percig. Kenjük meg tojássárgájával,és szórjuk meg a durvára összevágott mandulával. Kenjünk ki egy tepsit, és süssük benne a kalácsot kb. 1 óra hosszat. Ha túl gyorsan barnulna, fedjük le alufóliával.

Tipp:

Felső/alsó láng: 200 °C
Gáz: 3-4. fokozat


Fonott kalács recepthez kapcsolódó receptek

Fonott kalács

Fonott kalács

El sem lehet képzelni a húsvét vasárnapi ünnepi asztalt a hagyományos fonott kalács és természetesen a piros tojások nélkül.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés