Fordított almás recept

Fordított almás
5 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Angels85

Nehézség:

Elkészítési idő:

90 perc

Megnézték:
9078

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Egyszerű és finom.

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 1 kg alma
  • 3 evőkanál zsemlemorzsa
  • 3 evőkanál kristálycukor
  • 3 mokkáskanál őrölt fahéj
  • ízlés szerint reszelt citromhéj

A tésztához:

  • 6 db tojás
  • 6 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál kakaó

A krémhez:

  • 25 dkg Rama margarin
  • 2 csomag vaníliás puding
  • 8 dl tej
  • 25 dkg porcukor
  • pár csepp vanília aroma a pudingba

A díszítéshez:

  • reszelt csokoládé, vagy tortadara
  • 3 dkg Rama margarin a tepsi kikenéséhez

Elkészítés

Az almát meghámozzuk, magházukat kivágjuk és kb. 1 cm vastagságú szeletekre vágjuk. Egy nagy tepsit kikenünk margarinnal, meghintjük zsemlemorzsával, és erre fektetjük az almaszeleteket. A szeleteket a cukorral összekevert fahéjjal megszórjuk.

A tojásokat szétválasztjuk, a sárgákat a fele cukorral felhabosítjuk, amíg sűrű krémet nem kapunk. A tojásfehérjéket a másik fél adag cukorral kemény habbá verjük. A lisztet a sárga krémhez adjuk, majd a fehérjét lazán hozzákeverjük.

A piskóta kétharmadát az almára öntjük, majd a kakaót a maradék masszával összekeverjük és a tésztára rétegezzük. A kétféle tésztát villával többször áthúzzuk. Előmelegített sütőben megsütjük. Ha megsült, egy zsemlemorzsával meghintett sütőpapírra borítjuk ki, és kihűtjük.

A pudingport megfőzzük. A porcukrot a vajjal vagy sütőmargarinnal habosra verjük. A kihűlt pudingba beletesszük a vajas vagy sütőmargarinos porcukrot, jól összedolgozzuk. Ezt a masszát az almára kenjük. Csokit reszelünk rá. Készítette: Földi Anikó


Fordított almás recepthez kapcsolódó receptek

Fordított almás

Fordított almás

Egyszerű és finom.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Fordított almás recepthez

Ági - 2011. március 06.
Fordított körtés sütit készítettünk a férjemmel együtt, és egyszerűbb volt, de ide nincs feltéve, mert nem annyira lett látványos, inkább ize volt káprázatos. A tetejére került leveles tészta, és az alján pedig körte grillázsosan elkészítve és egy pici bor még hozzá adva, a körte 4 db-ba volt feldarabolva. Serpenyőben készült a körte grillázsosan és utána rátettük a leveles tésztát, és ezután került be a sütőbe. Próbáld ki, és nem fogod megbánni. Leveles tészta helyett lehet készíteni esetleg pite tésztával is.