Fordított Almás Krémes

Fordított Almás Krémes
8 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 1 kg alma
  • 8 db tojás
  • 20 dkg porcukor
  • 3 evőkanál víz
  • 20 dkg liszt
  • 1 evőkanál holland kakaópor
  • 0.5 csomag sütőpor

A krémhez:

  • 0.5 liter tej
  • 25 dkg vaj
  • 20 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 50 gr étcsokoládé vagy tortabevonó
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

A tepsit kivajazom, lisztezem, a meghámozott és szeletelt almát szorosan egymás mellé rakom 2-3 sorba. A tojások sárgáját a porcukorral habosra keverem, hozzáadok 3 evőkanál vizet, majd beledolgozom a liszttel elkevert sütőport meg a tojásfehérjékből felvert habot.

A massza felét az almára simítom, a megmaradt tésztamasszához hozzákeverem a kakaóport. Rákanalazom a sárga rétegre, így egy foltos piskótát kapunk, ami nagyon mutatós. Előmelegített sütőben, 175 fokon megsütöm 45-50 perc alatt.

Amíg sül a piskótánk, addig a tejben megfőzöm a pudingot. A vajat habosra keverem a cukorral, majd a kihűlt pudingot hozzákeverem. A már kihűlt süteményt deszkára fordítom, így az alma, amely eddig az alján volt, most felülre került. A krémet az almára kenem, majd olvasztott ét csokit csorgatok egy kanál segítségével a tetejére.

Az elkészült süteményt fél órára hűtőbe teszem, amíg a csoki megszilárdul rajta. Fél óra elteltével, már szeletelhetjük is a mutatós süteményünket, ami nagyon finom is! Jó étvágyat hozzá!