Fordított almatorta - Tarte tatin recept

Fordított almatorta - Tarte tatin
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

100 perc

Megnézték:
983

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Tótágas torta - finom felfordulás a tepsiben

6 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

Hozzávalók 8 szelethez:

  • 60 dkg liszt
  • 45 dkg cukor
  • 44.5 dkg 44,5 dkg vaj + a formába
  • csipet só
  • 1.2 kg alma
  • almaecet

Elkészítés

A lisztet összedolgozzuk 15 dkg cukorral, 37 dkg vajjal és a sóval, a tésztából labdát formázunk, majd műanyag fóliába tekerve fél órára a hűtőbe tesszük.

A maradék cukrot egy kevés vízzel lassú tűzön karamellizáljuk, majd egy 26 cm-es enyhén kivajazott tortaformába öntjük. A sütőt előmelegítjük 160 °C-ra.

A meghámozott és vékony cikkekre vágott almát elrendezzük a karamellszószban, majd hozzáadunk néhány csepp almaecetet, és a kis kockákra vágott maradék vajat.

A tésztát a forma méretével megegyező nagyságúra nyújtjuk, beborítjuk vele az almát, és a széleit körben – amennyire lehetséges – behajtjuk az almák alá.

A tortát kb. 1 órán át sütjük, a sütőből kivéve egy kicsit hűlni hagyjuk, majd fejjel lefelé fordítva kivesszük a formából. Vaníliafagylalttal kitűnő.


Fordított almatorta - Tarte tatin recepthez kapcsolódó receptek

Fordított almatorta - Tarte tatin

Fordított almatorta - Tarte tatin

Tótágas torta - finom felfordulás a tepsiben

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés