Fordított meggyes süti

Fordított meggyes süti

Fordított meggyes pite.

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

Hozzávalók

  • 0.5 kg meggy kimagozva
  • 5 dkg darált dió
  • 2 evőkanál kristálycukor
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • 1.5 evőkanál étkezési keményítő

A tésztához

  • 2 db tojás
  • 20 dkg cukor
  • 20 dkg liszt
  • 150 ml olaj
  • 250 ml tejföl
  • 1 tasak sütőpor
  • 1 evőkanál vaj a formához
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

A piteformát vastagon kivajazzuk. (Én 27 cm átmérőjű formát hazsnáltam.)A sütőt előmelegítjük légkeverésen 160 fokra. A meggyet összekeverjük a darált dióval, a cukorral, a fahéjjal és a keményítővel, majd a formába tesszük. A tojást kikeverjük a tejföllel és az olajjal, hozzáadjuk a cukrot és a sütőporos lisztet. (Nem kell géppel dolgozni, elég a fakanál.) Ráöntjük a tésztát a meggyrétegre és mehet is a sütőbe, tűpróbáig. A formában hagyjuk kihűlni, majd tányérra borítjuk.