Fordított pizza

Fordított pizza

Tótágas pizza - de jó!

4 személyre

  • 70 dkg darált marhahús
  • 0.5 db vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • só, bors
  • 4 dl fűszeres paradicsomszósz
  • 17 dkg mozzarella

A pizzatésztához:

  • 25 dkg nullás liszt + a nyújtáshoz
  • 1.5 dkg élesztő
  • 0.75 kiskanál só
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

A tésztához a lisztet egy edénybe szitáljuk. Az élesztőt és a sót 1,2 dl langyos vízben alaposan elkeverjük, majd a liszt közepén kialakított mélyedésbe öntjük.

A tésztát labdává gyúrjuk, majd melegebb helyen, letakarva néhány óra alatt a duplájára kelesztjük. Amikor megkelt, belisztezett felületen kb. 5 mm vékonyra nyújtjuk.

A sütőt előmelegítjük 220 fokra. A húst összeverjük az apróra vágott hagymával és az összezúzott fokhagymával, sózzuk, borsozzuk, és közepes lángon, kevergetve kifehérítjük.

Ezután egy sütőedénybe tesszük, hozzákeverjük a paradicsomszószt, majd megszórjuk a reszelt mozzarellával. Ráterítjük a pizzakorongot, és 15 perc alatt aranybarnára sütjük.