Fordított rántott csirkemell, burgonyapürével recept

Fordított rántott csirkemell, burgonyapürével
4 8

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
ibi1950

Nehézség:

Elkészítési idő:

40 perc

Megnézték:
16157

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Azoknak ajánljuk ezt a fordított rántott csirkemell receptet, akik nem szeretik a hagyományos módon készült rántotthúst, akik nem kedvelik a sült zsemlemorzsát.

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 0.5 kg filézett csirkemell
  • delikát ételízesítő
  • 2 db tojás
  • zsemlemorzsa
  • liszt
  • olaj a sütéshez
  • 0.5 kg burgonya
  • szerecsendió
  • 5 dkg margarin vagy vaj
  • 2 dl tej

Elkészítés

A fél kilógramm csirkemell, általában két darab. Ezt vágjuk el ketté, és még lapjában is ketté. Így kapunk 8 szelet mellehúst, Az így előkészített szeleteket előző este beszórjuk, delikát ételízesítővel, és hűtőben tároljuk másnapig. Ekkor bepanírozzuk. Először zsemlemorzsába forgatjuk, majd a felvert tojásba, és a legvégén pedig a lisztbe. Én a lisztbe, még egy kis pihentetés után még egyszer megforgatom, majd a felhevített olajban szép pirosra sütöm.

Közben elkészítem a burgonyapürét. A meghámozott, kockára vágott burgonyát, sós vízben puhára főzöm, leszűröm, egy kis ideig fedő alatt még pihentetem, burgonyanyomón átnyomom. Ízesítem még egy kevés sóval, szerecsendióval, és a közben felforralt tejjel, jó habosra kikeverem. Tálalásnál, még csemege uborkát kínálhatunk mellé. Jó étvágyat kívánok!!


Fordított rántott csirkemell, burgonyapürével recepthez kapcsolódó receptek

Fordított rántott csirkemell, burgonyapürével

Fordított rántott csirkemell, burgonyapürével

Azoknak ajánljuk ezt a fordított rántott csirkemell receptet, akik nem szeretik a hagyományos módon készült rántotthúst, akik nem kedvelik a sült zsemlemorzsát.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Fordított rántott csirkemell, burgonyapürével recepthez

thumb
ibi1950 - 2012. március 02.
Kedves Receptvarázs! Az elkészítésnél kimaradt a vaj, vagy margarin, természetesen az is burgonyapürébe kerül, a forró tej előtt. Köszönöm, ha javítjátok. Üdv.:ibi1950