Fordított rebarbarás sütemény recept

Fordított rebarbarás sütemény
3 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
vajdamarta

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
2044

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Rebarbara helyett készülhet almából, ananászból, nyers sárga- vagy őszibarackból, szilvából, szőlőből, nektarinból is. Közepes tepsire való adag. Könnyű vaníliás krémet főzhetünk a tetejére, de anélkül is nagyon fínom, kellemesen savanykás ízű.

6 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

Hozzávalók

  • 5 dkg vaj
  • 10 dkg barna nád kristálycukor (ha nincs, jó a sima kristálycukor is, de a kétfélét nem szabad keverni)
  • 80 dkg vastag rebarbaraszár vagy annyi gyümölcs, ami beterít egy tepsit, ill. sütőtálat
  • 1 evőkanál ecet
  • 5 db tojás szétválasztva
  • 10 dkg vaj
  • 15 dkg kristálycukor
  • 20 dkg liszt
  • 7 g sütőpor
  • 1 db citrom reszelt héja és leve
  • 1 csipet só

Elkészítés

A rebarbara bordó szárát burgonyahámozóval vékonyan lehúzzuk, a húsát 5 cm-esre feldaraboljuk. Ecetes vízbe dobjuk, így nem barnul meg. Serpenyőben 5 dkg vajat olvasztunk, beleszórjuk a barnacukrot, barnára karamellezzük, de vigyázzunk, nehogy megégjen, csak folyósra olvadjon. A karamellt közepes tepsibe vagy széles sütőtálba öntjük, kirakjuk a lecsepegtetett gyümölccsel.

A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Kisebb tálban kemény habbá verjük a tojásfehérjét, nagyobb tálban habosra keverjük a 10 dkg vajat a 15 dkg kr cukorral, majd a tojássárgákkal, citromhéjjal és a citrom levével. Beleszitáljuk a sütőporral elvegyített lisztet, sót is. Ezután lazán beleforgatjuk a habot, óvatosan elkeverjük, a karamelles gyümölcsre kanalazzuk, elsimítjuk.

A tepsit a forró sütő középső rácsára tesszük, 35 percig sütjük. Ha kész, tálcát borítunk a tetejére, gyorsan átfordítjuk a forró süteményt, így a tálcán már a gyümölcsös rész lesz felül.

Jó étvágyat kívánok! Elkészítette és lefényképezte: Nyersné Vajda Márta


További Szezon kategóriák

Fordított rebarbarás sütemény

Fordított rebarbarás sütemény

Rebarbara helyett készülhet almából, ananászból, nyers sárga- vagy őszibarackból, szilvából, szőlőből, nektarinból is. Közepes tepsire való adag. Könnyű vaníliás…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés