Forró gombócok gyümölcsszószban recept

Forró gombócok gyümölcsszószban

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

45 perc

Megnézték:
1159

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A hűsítő fagylalttal tálalt, forró gyümölcsszószban párolt, könnyű gombócokból ínycsiklandó desszert kerekedik.

4 személyre

  • 1 kg különféle lágy gyümölcs vegyesen
    (pl. szeder, fekete áfonya,
    málna és szamóca),
    ha fagyasztott, kiolvasztva
  • 1 evőkanál porcukor
  • 250 g sütőporral kevert fehér liszt
  • 1 evőkanál porcukor
  • 25 g vaj kockákra vágva
  • 1 db tojás enyhén felverve
  • 75 ml sovány tej
  • csipetnyi só

A tálaláshoz:

  • 4 evőkanál zsírszegény fagylalt vagy natúr joghurt

Elkészítés

Válogassuk át a gyümölcsöt szükség szerint, mossuk meg, és tegyük még nedvesen egy széles, mély serpenyőbe vagy egy nagy lábasba, majd keverjük hozzá a cukrot. Fedjük be, és főzzük csendesen, takaréklángon 15 percig, a serpenyőt rázogatva vagy gyakran kevergetve, nehogy a gyümölcs leragadjon. A lassú párolás közben a gyümölcs megpuhul, szétmállik, és pépes mártást kapunk.

Közben a gombócok elkészítéséhez tegyük a lisztet egy keverőtálba, és vegyítsük hozzá a sót és a cukrot. Morzsoljuk össze a vajjal, amíg a keverék kenyérmorzsára nem emlékeztet, majd gyorsan keverjük hozzá a tojást és a tejet. Az így kapott tésztát osszuk kétfelé, és mindegyik feléből formáljunk 8 dió nagyságú gombócot, összesen 16 darabot.

Amikor a gyümölcs mártássá sűrűsödik, ejtsük bele a gombócokat, egymástól olyan távolra, amennyire csak lehetséges. Főzzük még csendesen, fedő alatt 8 percig, majd fordítsuk meg a gombócokat, és főzzük befedve újabb 8 percen keresztül.

Tálaljunk személyenként négy gombócot egy kis mártással leöntve, és tegyünk a tetejére egy evőkanálnyi fagylaltot vagy joghurtot.

A recept tápértéke:

Tápérték adagonként, ha fagylalttal tálaljuk,
Energia 1646 kJ (392 kcal),
Szénhidrát 73 g,
Fehérje 11 g,
Zsír 8 g (ebből telített zsír 4 g)


Forró gombócok gyümölcsszószban

Forró gombócok gyümölcsszószban

A hűsítő fagylalttal tálalt, forró gyümölcsszószban párolt, könnyű gombócokból ínycsiklandó desszert kerekedik.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés