Forró kacsamell vörösborral és almával recept

Forró kacsamell vörösborral és almával

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

30 perc

Megnézték:
2633

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Ez a vörösboros, almás kacsamell recept kitűnő bevezetője lehet egy ünnepi menünek, vagy elkészíthetjük egy különleges alkalomra akár villásreggelinek is

4 személyre

  • 4 db csont nélkül (egyenként kb. 18 dkg)
  • 1 gerezd fokhagyma
  • só és fekete bors
  • 1 kiskanál cukor
  • 2 kiskanál dijoni mustár vagy magos mustár
  • 5 evőkanál vörösbor
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 2 db salátaszív
  • 5 dkg radicchio (vörös levelű olasz saláta)
  • 7.5 dkg vízitorma
  • 1 kis fej lila hagyma
  • 1 db piros alma
  • néhány mentaágacska vagy néhány szál petrezselyem

Elkészítés

A kacsamellekről lehúzzuk a bőrt és eltávolítjuk a hártyákat. A húst kicsit megsózzuk és megborsozzuk, majd félretesszük.

Az öntethez a mentát, ill. a petrezselymet megmossuk, szárazra töröljük, összevágjuk és egy nagy salátástálba tesszük. A fokhagymát megtisztítjuk, összezúzzuk és a tálba tesszük. Sóval, borssal ízesítjük. Hozzáadjuk a cukrot, a mustárt, 2 evőkanál vörösbort és 3 evőkanál olívaolajat, és habverővel krémesre keverjük.

A salátát és a radicchiót megmossuk és salátacentrifugában megszárítjuk, kis darabokra tépkedjük és az öntethez adjuk. A vízitormát megmossuk és lecsepegtetjük. A hagymát megtisztítjuk, kettévágjuk, és vékony szeletekre vágjuk. Az almát megmossuk, megszárítjuk, négyfelé vágjuk, eltávolítjuk a magházat, és vékony cikkekre vágjuk. Mindezt beleöntjük a salátástálba és óvatosan összekeverjük.

Serpenyőben felforrósítunk 1 evőkanálnyi olajat, és a húsdarabokat mérsékelt hőfokon minden oldalról 4–5 percig sütjük úgy, hogy míg kívülről aranybarnára sül, belül még enyhén rózsaszínű maradjon.

A húsdarabokat kivesszük a serpenyőből és 2 percig állni hagyjuk. Közben a zsiradékot kiöntjük a serpenyőből, és a tűzhelyet a legmagasabb fokozatra kapcsoljuk. 2–3 evőkanál vörösborral felhígítjuk a serpenyő alján maradt sűrű pecsenyelét.

A kacsamelleket vékonyan felszeleteljük és a salátához adjuk. A pecsenyelét a salátára öntjük, jól összekeverjük és tálaljuk.

Tipp:

Kacsamell helyett használhatunk csirkemellet, de ebben az esetben a vörösbor helyett fehérbort használjunk. A csirkehúst jól át kell sütni, ezért egy kicsit hosszabb sütésidővel számoljunk.

A recept tápértéke:

TÁPÉRTÉK EGY ADAGBAN: 397 kcal/1667 kJ energia, 8 g szénhidrát, 36 gfehérje, 23 g zsír (ebből 5 g telített zsírsav),vitaminok: B-vitaminok, C- és E-vitamin.


Forró kacsamell vörösborral és almával recepthez kapcsolódó receptek

Forró kacsamell vörösborral és almával

Forró kacsamell vörösborral és almával

Ez a vörösboros, almás kacsamell recept kitűnő bevezetője lehet egy ünnepi menünek, vagy elkészíthetjük egy különleges alkalomra akár villásreggelinek is

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés