Forró málnafelfújt recept

Forró málnafelfújt

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

25 perc

Megnézték:
1807

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A felfújtnak a málna pompás színt és ízt kölcsönöz. Ha a sütőből kikerülő desszertet forrón fogyasztjuk, szinte elolvad a szánkban.

4 személyre

  • 12 dkg finom kristálycukor
  • 1 csapott evőkanál vaj
  • 25 dkg friss málna
  • 4 db nagy tojásfehérjéje
  • 1 evőkanál porcukor a meghintéshez
  • 1 evőkanál cseresznyepálinka, ízlés szerint
  • sűrű tejszín
  • ízlés szerint vaníliás cukor

Elkészítés

Mielőtt a főfogáshoz fognánk, a sütőt 190 °C-ra (légkeveréses sütőt 170 °C-ra, gázsütőt 3. fokozaton) előmelegítjük. Ízlés szerint a vaníliáscukrot összekeverjük a kristálycukorral. Négy 2 dl-es szufléformát kivajazunk, majd megszórjuk a cukorral, és a felesleges cukrot kirázzuk belőlük. A formákat egy tepsibe állítjuk.

A friss málnát rozsdamentes vagy műanyag szitán kanállal áttörjük. Ízlés szerint belekeverjük a cseresznyepálinkát.

Amint befejeztük a főfogást, a tojásfehérjét elektromos habverővel kemény, de nem száraz habbá verjük. Apránként hozzáadjuk a többi cukrot és addig verjük, amíg a tojáshabfényes nem lesz.

A málnapürét óvatosan elvegyítjük a tojáshabbal és a formákba töltjük. Kanállal mindegyiket csúcsosra igazítjuk. A sütő középső szintjén 12–14 percig sütjük, amíg a felfújtak megemelkednek és éppen csak megszilárdulnak.

A felfújtakat kivesszük a sütőből, egyenletesen meghintjük porcukorral. A tejszínnel együtt kínáljuk.

A recept tápértéke:

TÁPÉRTÉK EGY ADAGBAN: 401 kcal/1684 kJ energia, 38 g szénhidrát, 5 g fehérje, 26 g zsír (ebből 16 g telített zsírsav), vitaminok: A-vitamin, B-vitaminok, C- és E-vitamin


Forró málnafelfújt

Forró málnafelfújt

A felfújtnak a málna pompás színt és ízt kölcsönöz. Ha a sütőből kikerülő desszertet forrón fogyasztjuk, szinte elolvad a szánkban.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés