Forró vizes tészta recept

0.5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

10 perc

Megnézték:
4290

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Egy 1,2 literes tűzálló tál lefedéséhez elegendő mennyiség.

2 személyre

  • 12 dkg liszt
  • 1 csipet só
  • 3 dkg disznózsír
  • 1 evőkanál félzsíros tej

Elkészítés

A lisztet a sóval együtt tálba szitáljuk. A zsírt és a tejet 2 evőkanál vízzel egy lábasban lassan addig melegítjük, amíg a zsír megolvad, majd felforraljuk a keveréket. Átöntjük a tálba.

A folyadékot fakanállal beledolgozzuk a lisztbe, s addig keverjük erőteljesen, amíg aránylag lágy tésztát kapunk. Ha túl kemény, hozzáadunk néhány csepp forrásban lévő vizet.

Belisztezett gyúródeszkán összegyúrjuk. Melegen használjuk fel. (Ha később akarunk dolgozni vele, tiszta konyharuhával vagy egy tállal letakarjuk, nehogy kihűljön és megkeményedjen.)


A kép nem található/var/www/vhosts/www.receptvarazs.hu/

Forró vizes tészta

Egy 1,2 literes tűzálló tál lefedéséhez elegendő mennyiség.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés