Főtt-sült hasábburgonya recept
Beküldő: TV Paprika Magazin Nehézség: Elkészítési idő: 30 perc
Megnézték: |
Előfőzve és ropogósra sütve az igazi a sült krumpli!
- 1 kg burgonya
- repce-, napraforgó- vagy mogyoróolaj
- só, bors
Elkészítés
Az alaposan megtisztított hámozatlan krumplit kb. 0,5 centi vastag hasábokra vágjuk, és forró sós vízben 3-4 percig főzzük. Amint elkezd puhulni, egy szűrőkanállal kiemeljük, és konyhai papírtörlőn szárazra töröljük.
A krumplihasábokat bő olajban (kb. 5 cm) több adagban aranybarnára sütjük, majd az olajat papírtörlőn leitatjuk, sózzuk, borsozzuk, és azonnal tálaljuk.
Főtt-sült hasábburgonya recepthez kapcsolódó receptek
Főtt-sült hasábburgonya
Előfőzve és ropogósra sütve az igazi a sült krumpli!