Főzött meggytöltelékes piskótatorta recept
Beküldő: vajdamarta Nehézség: Elkészítési idő: 25 perc
Megnézték: |
Gyorsan elkészülő sütemény, nem ördöngösség megtanulni a takarékos vizes piskóta elkészítését. A gyakorlatlanok készen vett tortalappal is dolgozhatnak. A meggytöltelék diétás, mert vaj nélkül készítettem.
- 6 db készített vizes piskóta nagy tortaformában sütve
A töltelékhez:
- 75 dkg magozott mirelit meggy
- 3 dl kiolvadt meggylé
- 3 evőkanál kristálycukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 púpos evőkanál étkezési keményítő
- 1.5 dl hideg víz
A mázhoz:
- 10 dkg ét tortabevonó
- 3 evőkanál étolaj
- 4 evőkanál folyékony normál tejszín
Díszítés:
- 1 dl növényi tejszín (Hulala)
- citromfű bóbita
Elkészítés
Előző este kivesszük a fagyasztóból a mirelit meggyet, nagy műanyag szűrőtálba tesszük, megszórjuk a cukorral, alá pedig egy megfelelő méretű tálat helyezünk. Másnap 15 szem meggyet félre teszünk díszítésnek, a többit a lecsöpögött lében megfőzzük. Ízlés szerint kevés cukorral, vaníliáscukorral még édesítjük.
A keményítőt kikeverjük a vízzel, a forrásban levő meggyhez öntjük és sűrűsödésig keverjük. Előbb tejszerű, majd üvegesen áttetsző, sűrű tölteléket kapunk. Kb. 1 perc. Elzárjuk alatta a hőt.
Amíg hűl, habüstben, gőz fölött felolvasztjuk az apró darabokra tört csokit, hozzáadjuk az olajat és a normál tejszínt, simára keverjük, levesszük a hőről.
A piskótát vízszintesen kétfelé vágjuk. Az egyik lapot tortapapírral letakart tortatálra helyezzük, vastagon rákenjük a főzött meggyet, beborítjuk a másik lappal, rákenjük a csokimázat. Nem baj, ha kicsit lecsurog az oldalán. Felverjük a növényi tejszínt, apró girlandokkal díszítjük a torta peremét és közepét. Belenyomjuk a félretett meggyszemeket és a citromfű bóbitával vidámítjuk.
Jó étvágyat kívánok!
Készítette és fényképezte: Nyersné Vajda Márta
Főzött meggytöltelékes piskótatorta recepthez kapcsolódó receptek
Főzött meggytöltelékes piskótatorta
Hozzászólások a(z) Főzött meggytöltelékes piskótatorta recepthez




