Francia hagymaleves barna sörrel recept
Beküldő: Gizi Nehézség: Elkészítési idő: 45 perc
Megnézték: |
A sör kesernyés ízének nyoma sincs ebben a finom levesben, így bátran merjünk hozzálátni a főzéséhez.
- 4 db vöröshagyma (nagy)
- 5 dkg vaj
- 2 dlo barna sör
- 5 dl víz
- 2 db szárnyas leveskocka
- só
- őrölt bors
- 1 teáskanál friss kakukkfű
- 10 dkg ementáli sajt
- 2 db kifli
Elkészítés
A hagymát pucoljuk meg, majd félbevágva vékonyan szeleteljük fel.
Egy edénybe hevítsük fel a vajat, majd adjuk hozzá a felszeletelt hagymát, és néha megkeverve, pirítsuk aranybarnára.
Ezután adjuk hozzá a friss, száráról lecsipkedett kakukkfüvet, keverjük alaposan össze, majd öntsük fel a barna sörrel. Lassú tűzön, addig forraljuk hogy sűrű, szaftos legyen.
Ezután öntsük fel a vízzel, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és adjuk hozzá a leveskockát. Forraljuk fel, majd kisebb lángon főzzük 10-15 percig.
A kiflit karikázzuk fel, majd helyezzük egy sütőpapírral bélelt tepsire. Ezután szórjuk meg reszelt sajttal, majd előmelegített sütőben, pár perc alatt süssük szép világos színűre.
Tálaláskor szedjük a levest tálkákba, majd helyezzünk rá pár darab sajtos kiflikarikát, és úgy kínáljuk.