Francia lencseleves recept

Francia lencseleves
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
3794

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Kis pénz, nagy leves - franciásan könnyű!

6 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 22 dkg lencse
  • 3 evőkanál extra szűz olívaolaj
  • 2 db vöröshagyma
  • 0.5 db zeller + a zöldje
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 db sárgarépa
  • 1 liter zöldségalaplé
  • 1 doboz hámozott konzervparadicsom
  • só, bors
  • balzsamecet (ízlés szerint)

Elkészítés

A lencsét néhány órára beáztatjuk, majd alaposan lecsepegtetjük.

Az olajat közepes lángon felforrósítjuk, hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, zellert, fokhagymát és a felkockázott répát, majd kb. 12 percig pároljuk, míg a zöldségek enyhén meg nem pirulnak.

Hozzáadjuk az alaplét, a lencsét és a paradicsomot (a levével együtt), egyet forralunk rajta, majd kis lángon kb. 35 percig forraljuk, míg a lencse teljesen meg nem puhul.

A leves felét botmixerrel pürésítjük, majd a maradék leveshez öntjük, sózzuk, borsozzuk, és hozzáadjuk a balzsamecetet. A zellerzölddel díszítve tálaljuk.


Francia lencseleves recepthez kapcsolódó receptek

Francia lencseleves

Francia lencseleves

Kis pénz, nagy leves - franciásan könnyű!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés