Francia lilahagymaleves recept

Francia lilahagymaleves
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

50 perc

Megnézték:
2362

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Alig valamiből klasszikus levest készíthet, francia lilahagymalevest!

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 5 dl csirkehús alalplé
  • 5 dl víz
  • 2 db csillagánizs
  • 6 szem bors
  • 1 kg lilahagyma
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 1.2 dl száraz vörösbor
  • 4 szelet baguette
  • 20 dkg reszelt gruyére sajt

Elkészítés

A vízzel felöntjük az alaplét, beletesszük a fűszereket és fél kiskanál sót, felforraljuk, majd levesszük a tűzről, és 15 percig hűlni hagyjuk.

Eközben a karikára vágott hagymát fél kiskanál sóval fedő alatt, közepes lángon 15 percig pároljuk (néha megkeverjük). Hozzáadjuk a bort, felforraljuk, majd fedő nélkül 1 percig tovább főzzük.

A csirkealaplét beleszűrjük a hagymás keverékbe, és 10 percig lassú tűzön összefőzzük. Ízlés szerint sózzuk.

Előmelegítjük a grillsütőt. 4 hőálló tányérba merjük a levest, a tetejére rátesszük a baguette-et és megszórjuk a sajttal. Kb. 2 percig grillezzük, míg a sajt meg nem olvad.


Francia lilahagymaleves recepthez kapcsolódó receptek

Francia lilahagymaleves

Francia lilahagymaleves

Alig valamiből klasszikus levest készíthet, francia lilahagymalevest!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés