Francia raguleves (pot-au-feu) recept

Francia raguleves (pot-au-feu)
3.5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

80 perc

Megnézték:
2019

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


8 személyre

  • 3 db csirkecomb
  • 1 fej fokhagyma
  • 4 evőkanál petrezselyemzöld apróra vágva
  • 50 dkg sárgarépa
  • 1 kiskanál só
  • 2.5 l csirkealaplé
  • 4 közepes méretű póréhagyma
  • 1 kiskanál frissen őrölt fekete bors
  • 50 dkg marhabélszín
  • 50 dkg apró szemű burgonya (nem szétfövő)
  • 1 db babérlevél
  • 1 közepesen nagy fej káposzta

Elkészítés

Mossuk meg a csirkecombokat. Tisztítsuk és mossuk meg a póréhagymákat, majd vágjuk darabokra. Szedjük szét a fokhagymát gerezdekre. Tegyük egy nagy fazékba a csirkecombokat, a póréhagymát, a zöldfűszer csokrot, 1/2-1/2 kiskanál sót és borsot. Öntsük rá az alaplét. Ha nem lepi el a hozzávalókat, öntsünk hozzá egy kevés vizet. Forraljuk fel magas hőfokon, majd mérsékelt tűzön főzzük 30 percig.

Tisztítsuk, majd mossuk meg a káposztát, vágjuk nyolcfelé, és vágjuk ki a torzsáját. Tisztítsuk meg a répát, és vágjuk 5 cm-es darabokra. Sikáljuk tisztára a burgonyát kefével, majd vágjuk félbe a szemeket. Zsineggel kötözzük körbe a marhahúst.

Adjuk a leveshez a káposztát, a répát, a burgonyát és a marhahúst. Főzzük további 30-35 percig, de úgy, hogy a hús belül enyhén rózsaszínű maradjon. Vegyük ki a húst a levesből, göngyöljük alufóliába, és hagyjuk 5 percig állni. Ezután vágjuk le róla a zsineget, és szeleteljük fel vékonyan. Távolítsuk el a bőrt a csirkecombról, és fejtsük le a húst a csontokról. Vegyük ki a levesből a fűszercsokrocskát, majd szedjük le a leves tetejéről a zsírt. Kóstoljuk meg a levest és sózzuk, borsozzuk.

Osszuk el a marha- és csirkehúst, valamint a zöldségeket nyolc levesestányérba. Öntsük rá a forró levest, és szórjuk meg petrezselyemzölddel.

Tipp:

Gyakorlati tanács A zöldfűszer csokrocska elkészítéséhez használjunk 6 szál zöldpetrezselymet, 6 szál kakukkfüvet és egy babérlevelet. A fűszereket kössük össze zsineggel.

A recept tápértéke:

Adagonként: 340 kcal (1418 kJ), 35 g fehérje,13 g zsír, 21 g szénhidrát


Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés