Francia rakott burgonya (gratin) recept

Francia rakott burgonya (gratin)
4.5 6

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
vajdamarta

Nehézség:

Elkészítési idő:

90 perc

Megnézték:
12056

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Halak, szárnyasok nagyon finom, kalóriadús körete:). Az eredeti recept tejfölt, tejet nem tartalmaz, viszont abban dupla mennyiségű tejszín szerepel..

8 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 1.5 kg burgonya
  • 3 dl tejszín
  • 2 dl tej
  • 3.5 dl 12 %-os tejföl
  • 3 csipet só
  • 1 csipet őrölt fekete bors
  • 0.25 db szerecsendió reszeléke
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 dkg vaj

Elkészítés

A burgonyát meghámozzuk, és nyersen vastagabb szeletekre vágjuk. A tejszínt a tejjel mélyebb edényben, időnként megkeverve felforraljuk, sózzuk, borsozzuk, beleszórjuk szerecsendió reszelékét, a présen átnyomott fokhagymát. A felkarikázott burgonyát ebbe a forró, fűszerezett lébe tesszük, és 10 percig főzzük. Ha nem lepné el az összes burgonyát, önthetünk még hozzá egy keveset. Kivajazunk egy sütőtálat, a sütőt 160 fokra melegítjük.

A tűzről levett tejszínes burgonyaszeleteket beleszedjük, a tejszínt elkeverjük a tejföllel, ráöntjük, hogy belepje be. A sütőbe toljuk, és kb 1 óra alatt készre sütjük. Az elzárt sütőben hagyjuk kb. 20 percig, ezalatt a burgonya szinte az összes folyadékot felszívja, teljesen összeáll, és torta szerűen lehet szeletelni. Akár köretként, akár egy nagy adag friss zöldségtállal fogyaszthatjuk. Jó étvágyat kívánok!


Francia rakott burgonya (gratin) recepthez kapcsolódó receptek

Francia rakott burgonya (gratin)

Francia rakott burgonya (gratin)

Halak, szárnyasok nagyon finom, kalóriadús körete:). Az eredeti recept tejfölt, tejet nem tartalmaz, viszont abban dupla mennyiségű tejszín szerepel..

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés