Francia zsúrkenyér recept

Francia zsúrkenyér
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Gizi

Nehézség:

Elkészítési idő:

120 perc

Megnézték:
384

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Mivel szépen lehet szeletelni, és egyáltalán nem morzsálódik, így pl. szendvics készítésére nagyon is alkalmas.

4 személyre

  • 50 dkg búzaliszt (BL55-ös)
  • 2 evőkanál kukoricaliszt
  • 3 dkg élesztő (friss)
  • 1 teáskanál cukor
  • 2 teáskanál só
  • 2 evőkanál olaj
  • 3 dl langyos víz

Elkészítés

A langyos vízbe morzsoljuk bele az élesztőt, és keverjük alaposan össze.

A keverőtálba szitáljuk bele a kétféle lisztet, majd keverjük hozzá a cukrot, és a sót.

Ezután adjuk hozzá a langyos vízben elkevert élesztőt, és az olajat, majd robotgéppel (v. a kenyérsütőgépben) pár perc alatt dagasszuk meg a tésztát. (természetesen kézzel is megdagaszthatjuk)

Ezután tegyük át egy kilisztezett kelesztőtálba, majd bő egy óra alatt kelesszük meg a tésztát.

Ezután borítsuk ki enyhén lisztezett felületre, majd tenyérrel lapogassuk kicsit vastagabb, és kb. 40 cm hosszúra a megkelt tésztát.

Ezután a két oldalát hajtsuk be, majd tekerjük fel. (mint a bejglit úgy tekerjük fel)

Egy gáztepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd keresztben helyezzük rá a hosszúkás kenyeret. Ezután takarjuk le konyharuhával, majd 30 perc alatt kelesszük újra.

Ezután éles késsel több helyen vágjuk be a kenyér tetejét, majd vízzel spricceljük le a kenyeret is, és a sütőpapírt is.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd 220 fokon süssük kb. 30 perc alatt szép aranybarnára. (én légkeverésnél 160 fokon, 30 percig sütöttem)

A sütőből kivéve helyezzük rácsra, majd gyengén spricceljük le vízzel, és hagyjuk teljesen kihűlni.

A kenyér bélezete puha, és nagyon finom. Szép egyforma szeleteket tudunk belőle vágni, így kiválóan alkalmas szendvics készítésére.


Francia zsúrkenyér recepthez kapcsolódó receptek

Francia zsúrkenyér

Francia zsúrkenyér

Mivel szépen lehet szeletelni, és egyáltalán nem morzsálódik, így pl. szendvics készítésére nagyon is alkalmas.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés