Frankfurti leves recept
Beküldő: ibi1950 Nehézség: Elkészítési idő: 60 perc
Megnézték: |
Nem mindenki kedveli ezt a levest, pedig igen ízletes. Sokan a menzai, vagy a katonaságnál megtapasztalt íztelen levesre gondolnak. Próbálják ki, ízleni fog a családnak.
A recept hozzávalói ( személyre)
- 0.5 kg kelkáposzta
- 10 dkg húsos kolozsvári szalonna
- 1 evőkanál olaj vagy zsír
- 1 fej vöröshagyma
- 1 szál sárgarépa
- 1 szál zöldség
- 1 evőkanál liszt
- 2 kávéskanál majoránna
- 1 kávéskanál őrölt pirospaprika
- 1 pohár tejföl
- 2 pár virsli
- maradék húsleves híján 1 KNORR tyúkhúsleves zselé, vagy kocka
- pici őrölt kömény
Elkészítés
A káposztát, a hagymát, a szalonnát kockára vágjuk, a zöldségeket megtisztítjuk, és felkarikázzuk. Az olajon, vagy zsíron kiolvasztjuk a szalonnát, amikor kezd kisülni a zsírja, rátesszük a vöröshagymát, amikor üvegesedik, rákerülnek a zöldségek. Állandóan keverjük, hogy ne égjen le. Kis idő elteltével leszórjuk a liszttel, és még egy picit együtt pároljuk, vigyázva, hogy oda ne kapjon.
A tűzről levéve, rászórjuk a köményt, és a pirospaprikát, elkeverjük, és felöntjük kb. 1,5 liter vízzel. Amikor forrni kezd, belerakjuk a káposztát, meghintjük a majoránnával, és egy kissé félretolt fedő alatt addig főzzük, amíg a zöldségek puhák nem lesznek.(Azért kell kissé eltolni a fedőt, mert könnyen kifut a levesünk.)
Ekkor a forró leves levéből kivéve, simára keverjük a tejfölt, és a többi levesbe habarjuk, így nem csomósodik be. Belekerül a felkarikázott virsli, és forrás után már kész is az ételünk.