Friss gombaleves recept
Beküldő: bankiani Nehézség: Elkészítési idő: 35 perc
Megnézték: |
A friss gomba rengeteg vitamint, nyomelemet tartalmaz, bátran együk, készítsünk belőle levest, vagy pörköltet, kitünően fűszerezhető citromfüvel, rozmaringgal, kaporral, petrezselyemmel.
A recept hozzávalói ( személyre)
- 0.5 kg csiperkegomba
- 1 szál póréhagyma
- 1 db kis fehérrépa
- 1 db sárgarépa
- őrölt bors
- citromfű
- petrezselyem
- só
- liszt
- tejföl
Elkészítés
A zöldséget meghámozzuk, karikára vágjuk, a gombát felszeleteljük, a hagymát szintén karikára vágjuk. Az olajban megdinszteljük a póréhagymát, majd a gombát a zöldségekkel együtt, felüntjük vizzel, ami épphogy ellepi, füszereket beleszórva főzzük meg. Behabarjuk, majd galuskát is szaggathatunk bele, azzal főzzük még tovább, de dúsíthatjuk rizzsel is.
Friss gombaleves recepthez kapcsolódó receptek
Friss gombaleves
A friss gomba rengeteg vitamint, nyomelemet tartalmaz, bátran együk, készítsünk belőle levest, vagy pörköltet, kitünően fűszerezhető citromfüvel, rozmaringgal, kaporral, petrezselyemmel.
Hozzászólások a(z) Friss gombaleves recepthez
Némethné Zsuzsa - 2013. március 25.