Friss tavaszi krémleves recept

Friss tavaszi krémleves

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

30 perc

Megnézték:
3265

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Egy egyszerű krémleves recept tavaszi zöldségekkel: brokkolival, spárgával és zöldborsóval.

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 4 dkg vaj
  • 3 evőkanál liszt
  • 5 dl tej
  • 5 dl hús vagy zöldségalaplé
  • 5 dl tejszín
  • 20 dkg brokkoli
  • 20 dkg zöldborsó
  • 20 dkg spárga
  • 2 evőkanál reszelt parmezán
  • 2 evőkanál frissen aprított petrezselyem
  • frissen őrölt fekete bors

Elkészítés

A vajat közepes lángon felolvasztjuk, hozzáadjuk a lisztet, és 1 percig kevergetjük. A tűzről levéve hozzáadjuk a tejet, az alaplét és a tejszínt, majd folyamatos kevergetés mellett addig forraljuk, míg be nem sűrűsödik.

Hozzáadjuk a rózsáira bontott brokkolit, a borsót és a spárgát, majd 5 percig forraljuk. Hozzákeverjük a parmezánt és a petrezselymet, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. tálaláskor krutont is adhatunk hozzá.


Friss tavaszi krémleves recepthez kapcsolódó receptek

Friss tavaszi krémleves

Friss tavaszi krémleves

Egy egyszerű krémleves recept tavaszi zöldségekkel: brokkolival, spárgával és zöldborsóval.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés