Frissítő gazpacho recept

Frissítő gazpacho
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

20 perc

Megnézték:
2484

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


4 személyre

  • 50 dkg érett paradicsom
  • 0.5 db kígyóuborka
  • 1 db piros húsú paprika
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 szelet fehér kenyér (kb. 3 dkg)
  • 2 evőkanál vörösborecet
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 5 dl paradicsomlé
  • 1 evőkanál sűrített paradicsom
  • 1 db piros húsú paprika
  • 4 db újhagyma
  • 0.5 db uborka
  • 2 szelet fehér kenyér
  • 1 evőkanál olívaolaj

Elkészítés

A paradicsomot megmossuk, négyfelé vágjuk, magjait kikaparjuk. Meghámozzuk a fél uborkát, és feldaraboljuk. Megmossuk a paprikát, majd ezt is felaprítjuk. Megtisztítjuk a fokhagymát és a vöröshagymát, az utóbbit nyolc gerezdre vágjuk.

A leves hozzávalóit egy nagy tálban összekeverjük. Adagonként turmixgépbe öntjük, és simára keverjük. Az egészet egy nagy tálban 2 óra hosszára a hűtőszekrénybe tesszük.

A hűtés vége felé elkészítjük a kísérőket. A paprikát megmossuk, kicsumázzuk, majd kockákra vágjuk. Az újhagymát leöblítjük, vékonyan felkarikázzuk, azután a fél uborkát is kis kockákra vágjuk.

A kenyér héját levágjuk, azután felkockázzuk a belsejét. 1 evőkanál felhevített olívaolajon aranybarnára pirítjuk a kenyérdarabkákat. Végül forró tálkába szedjük, és melegen tartjuk.

A gazpachót utánaízesítjük, majd egy levesestálba merjük. A kísérőkkel együtt tálaljuk.

A recept tápértéke:

215 kcal (897 kJ), 6 g fehérje, 9 g zsír, 30 g szénhidrát


Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés