Frittata kukoricával és paprikával recept

Frittata kukoricával és paprikával

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

45 perc

Megnézték:
1051

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


4 személyre

  • 1 piros húsú paprika
  • 1 db vöröshagyma
  • 4 evőkanál petrezselyemzöld apróra vágva só, bors
  • 3 evőkanál extraszűz olívaolaj
  • 75 dkg burgonya (nem szétfövő)
  • 6 közepes méretű tojás
  • 1 doboz konzerv kukorica (425 ml)

Elkészítés

Hámozzuk meg a burgonyát, vágjuk mindet négyfelé, majd vékony szeletekre. Csumázzuk ki a paprikát, mossuk meg, és vágjuk kis kockákra. Tisztítsuk meg a hagymát, és gyaluljuk vékony karikákra. Öntsük le a levet a kukoricáról, öblítsük le és hagyjuk lecsöpögni.

Főzzük a burgonyát forrásban lévő vízben kb. 3 percig.Adjuk hozzá a paprikát, és főzzük együtt további 3 percig. Öntsük le a főzővizet, és tartsuk a burgonyát és a paprikát fedő alatt melegen.

Forrósítsunk fel 2 evőkanál olajat egy teflonbevonatú,tűzálló, fémnyelű serpenyőben. Fonnyasszuk a hagymát 3 percig. Adjuk hozzá a burgonyát, a paprikát és a kukoricát, és közepes hőfokon pirítsuk az egészet kb. 8 percig. Közben többször keverjük meg. Vegyük le a serpenyőt a tűzhelyről.

Melegítsük elő a grillsütőt a legmagasabb fokozaton. Egy tálban keverjük össze a tojást, a petrezselymet, sózzuk, borsozzuk. Adjuk hozzá a burgonyás keveréket, és jól keverjük össze. Konyhai papírtörlővel alaposan töröljük ki a serpenyőt.

Forrósítsuk fel a maradék olajat a serpenyőben. Kanalazzuk bele a tojásos-burgonyás keveréket, és közepes hőfokon hagyjuk kb. 4 perc alatt megszilárdulni. Közben rázogassuk a serpenyőt. A grillsütőbe téve süssük kb. 2 percig, majd hagyjuk egy kicsit pihenni. Tortaszeletekre vágva, melegen tálaljuk.

Édesköményes-cukkinis frittataKészítsük elő a burgonyát a fenti recept 1. lépésében leírtak szerint. A paprika, a hagyma és a kukorica helyett használjunk 1 fej édesköménygumót, 1 cukkinit és 10 dkg vargányát. Tisztítsuk és mossuk meg a zöldségeket. Az édesköményt és a cukkinit vágjuk vékony szeletekre, a vargányát törölgessük tisztára, és ezt is vágjuk vékony szeletekre. Pároljuk a zöldségeket és a gombát 1 evőkanál forró olajban kb. 3 percig. Adjuk hozzájuk a burgonyát, és azzal együtt pároljuk még 8 percig. Fejezzük be a frittata elkészítését az alaprecept 4. és 5. lépése szerint.

Tipp:

A recept tápértéke:

Adagonként: 420 kcal (1751 kJ), 17 g fehérje,18 g zsír, 47 g szénhidrát


Frittata kukoricával és paprikával

Frittata kukoricával és paprikával

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés