Fügebefőtt recept

Fügebefőtt
5 6

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
vajdamarta

Nehézség:

Elkészítési idő:

30+ perc

Megnézték:
18275

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Sem nedves, sem száraz dunsztba nem szoktam tenni a befőttjeimet. Sosem romlik meg, csak a tisztaságra kell nagyon ügyelni, és a záró folpack réteg közé is kevéske tartósítószert kell helyezni.

10 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 2 kg félérett füge
  • 1 liter víz
  • 50 dkg kristálycukor
  • 2 db citrom leve
  • 0.25 mokkáskanál szalicil

Elkészítés

Alaposan megmossuk, átöblítjük a szárától megfosztott, egyben hagyott fügéket. Közben felforraljuk a vizet, beleöntjük a cukrot, 1 percig tovább forraljuk, óvatosan belerakjuk a gyümölcsöket, újból felforraljuk, megint 1 percig főzzük, hozzáadjuk a citromok levét, elzárjuk a hőt.

Evőkanálba tesszük a szalicilt, hozzáadunk kevés szirupot, oldódásig keverjük, majd a befőtthöz keverjük. Tisztára mosott, mikróban vagy sütőben csírátlanított 4-5 dl-es befőttesüvegekbe szedjük, teleöntjük a sziruppal, rácsavarjuk az üveg fedelét, pár percre fejre állítjuk, majd mehet a száraz dunsztba vagy egyenesen a kamra polcára. Jó étvágyat kívánok! Készítette Nyersné Vajda Márta


Fügebefőtt recepthez kapcsolódó receptek

Fügebefőtt

Fügebefőtt

Sem nedves, sem száraz dunsztba nem szoktam tenni a befőttjeimet. Sosem romlik meg, csak a tisztaságra kell nagyon ügyelni, és a záró folpack réteg közé is kevéske tartósítószert…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Fügebefőtt recepthez

bankiani - 2011. szeptember 28. 12345
Hmmmm! Csurog a nyálam, imádom a fügét, Olaszországban minden nagy szőlőben hatalmas fa, lakóházban az udvaron is ott vannak a fügefák, szeptember végén szüretelik, volt benne részem.
thumb
vajdamarta - 2011. szeptember 28. 12345
Köszönöm! Napos, védett, déli helyen van a kertben. Az idén 2x termett, bár a tavaszi mind lehullott. A mostani között jó sok lilára, frissen ehetőre is beért, a többiből lett a befőtt:)
bankiani - 2011. szeptember 28. 12345
Gratulálok, nagyon guszták a befőttek! Sajnos az idén nem volt módom még a piacon sem találkozni fügével, ugy látszik nem nagyon volt termés.