Fügegratin recept

Fügegratin
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Némethné Zsuzsa

Nehézség:

Elkészítési idő:

40 perc

Megnézték:
214

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Ezt a könnyű desszertet egy vasárnapi ebéd után ajánlom most ősszel elkészíteni. Nagyon ütős kis finomság, mert a fügétől lesz különleges. A lila füge amúgy is nagyon mutatós gyümölcs.

4 személyre

  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 2.5 dl tej
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 4 db tojássárgája
  • 6 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 4 evőkanál brandy
  • 1.5 dl tejszín
  • 4 dkg vágott, natúr pisztácia
  • 2 evőkanál porcukor
  • 2 dkg vaj

Elkészítés

Dolgozzuk el a tejben a pudingport. Kicsit felmelegítjük. A tojássárgákat habosra keverjük a kristálycukorral és a vaníliás cukorral, aztán apránként hozzáadjuk a tejet, majd gőz fölé állítjuk, és (habverővel) folyamatosan keverve sűrűsödésig forrósítjuk. Lehúzzuk a tűzről a krémet, kissé hűlni hagyjuk, aztán hozzákeverjük a brandyt és a kissé felvert tejszínt, végül arányosan elosztva 4 lapos, tűzálló tálkába simítjuk. Előtte kivajazhatjuk egy kicsit.

Puha kendővel megtörölgetjük a fügéket szárvégüket leválasztjuk, nem túl vékonyan felkarikázzuk, és kissé egymásra csúsztatva kirakjuk velük a krém tetejét.

Közvetlenül tálalás előtt megszórjuk a pisztáciával és a porcukorral, majd 200 °C-ra előmelegített sütőben enyhe pirulásig sütjük pár percig. Melegen, de nem tűzforrón kínáljuk, jól behűtve is finom.


Fügegratin recepthez kapcsolódó receptek

Fügegratin

Fügegratin

Ezt a könnyű desszertet egy vasárnapi ebéd után ajánlom most ősszel elkészíteni. Nagyon ütős kis finomság, mert a fügétől lesz különleges. A lila füge amúgy is nagyon mutatós gyümölcs.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés