Fügeleves recept

Fügeleves
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Némethné Zsuzsa

Nehézség:

Elkészítési idő:

25 perc

Megnézték:
34

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A füge a mediterrán országok közkedvelt gyümölcse. A boszniai utamon vásároltam 1 kg szép érett fügéket. A csomagban kissé megbarnultak a nagy melegben, 18 órát utaztattam. Szerettem volna kipróbálni levesnek is, de idehaza horror áron van. Ebből a finom helyben szedett gyümölcsből nagyon ízletes lett a fügeleves.

4 személyre

  • 30 dkg érett sárgászöld füge
  • pár szem szegfűszeg
  • 1 db fahéj
  • kevés őrölt kardamommag
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 mokkáskanál só
  • 2 dl tejszín
  • 1 csomag fehércsokoládé ízű pudingpor
  • 1 teáskanál vanília aroma

Elkészítés

A fügéket félbevágjuk mosás után. Egy fazékba 1 liter vizet öntünk, majd a fügéket beletesszük. 3 evőkanál barna nádcukrot, és fahéjat, szegfűszeget, csillagánizst, és egy mokkáskanál sót teszünk hozzá.

Amikor a gyümölcsök puhulni kezdenek, a tejszínt kikeverjük a pudingporral, és besűrítjük vele a levest. Citromhéjjal, vanília aromával, őrölt kardamommal gazdagítjuk, ízesítjük. Behűtve tálaljuk.


Fügeleves recepthez kapcsolódó receptek

Fügeleves

Fügeleves

A füge a mediterrán országok közkedvelt gyümölcse. A boszniai utamon vásároltam 1 kg szép érett fügéket. A csomagban kissé megbarnultak a nagy melegben, 18 órát utaztattam. Szerettem volna kipróbálni levesnek is, de idehaza horror áron van.…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés