Fügés-mandulás keksz recept

Fügés-mandulás keksz

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

85 perc

Megnézték:
2077

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Csak úgy - még alkalom sem kell hozzá!

6 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 25 dkg cukor
  • 10 dkg puha Rama sütőmargarin
  • 2 kiskanál vaníliakivonat
  • 0.5 kiskanál mandulakivonat
  • 3 db tojás
  • 45 dkg liszt
  • 2 kiskanál sütőpor
  • 0.5 kiskanál só
  • 30 dkg pirított mandula
  • 30 dkg aszalt füge
  • 2 evőkanál tej
  • 10 dkg nagy szemű barna cukor

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 160 °C-ra. A cukrot és a margarint keverőgéppel 3 perc alatt habosra keverjük, majd hozzáadjuk a vanília- és a mandulakivonatot, valamint a tojást, és simára keverjük.

A lisztet a sütőporral együtt egy edénybe szitáljuk, majd összeforgatjuk a margarinos keverékkel. Hozzáadjuk a sót, a mandulát és az apróra vágott fügét, és alaposan összekeverjük.

A tésztából 3 cm magas, 6 cm széles kenyeret formázunk, majd a tetejét megkenjük a tejjel, meghempergetjük a barna cukorban, és egy sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezzük. 35-40 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, majd félretesszük hűlni.

A sütő hőmérsékletét lejjebb vesszük 130 °C-ra. A süteményt 0,5 cm vastag szeletekre vágjuk, majd egy tiszta sütőpapírral kibélelt sütőlapra helyezzük, és 25 perc alatt ropogósra sütjük. Teljesen kihűlve tálaljuk.


Fügés-mandulás keksz recepthez kapcsolódó receptek

Fügés-mandulás keksz

Fügés-mandulás keksz

Csak úgy - még alkalom sem kell hozzá!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés