Fügés frangipane - omlós gyümölcsös sütemény recept

Fügés frangipane - omlós gyümölcsös sütemény
0.5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Gizi

Nehézség:

Elkészítési idő:

80 perc

Megnézték:
747

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Egy igen omlós tészta, szaftos mandulás töltelékkel, melyhez nagyon jól illik a tetejére pakolt füge.

4 személyre

  • Tészta hozzávalói 25 x 10 x 7 cm-es sütőformához:
  • 20 dkg liszt
  • 6 dkg porcukor
  • 12 dkg vaj
  • 1 db tojás
  • 1 evőkanál rum
  • 1 csipet só
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 0.25 teáskanál sütőpor

Töltelék hozzávalói:

  • 10 dkg vaj
  • 12 dkg méz
  • 10 dkg őrölt mandula
  • 2 db tojás
  • 5 dkg sűrű krémes tejszín
  • 1 teáskanál vaníliaaroma
  • 1 csomag vaníliás pudingpor (v. 1 ek liszt)
  • füge

Elkészítés

Tegyük a lisztet, a porcukrot, a csipet sót, a vaníliás cukrot, és a hideg vajat egy keverőtálba, majd robotgéppel kezdjük el morzsalékosra keverni. (én a lisztet kb. 30 percre betettem a fagyasztóba, mielőtt összekevertem a többi hozzávalóval, hogy jól lehűljön, mert így sokkal omlósabb lesz sütés után a tészta)

Amikor már jó morzsalékos, keverés közben adjuk hozzá az egész tojást, és a rumot, majd pár pillanatig keverjük tovább.

Ezután borítsuk ki lisztezett felületre, és gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze a tésztát, majd csomagoljuk be fóliába, és tegyük be kb. 1 órára a hűtőbe.

Tegyük egy tálba a mézet, a lágy vajat, a vaníliaaromát, és a sűrű krémes tejszínt, majd kézi habverővel keverjük simára.

Ezután egyesével keverjük hozzá az egész tojásokat, majd az őrölt mandulát, végül pedig a vaníliás pudingport (v. a lisztet)

A tésztát vegyük ki a hűtőből, majd lisztezett felületen nyújtsuk ki, és béleljük ki vele az előzőleg vajjal kikent, és liszttel megszórt formát.

Ezután öntsük bele az alaposan összekevert mézes-mandulás tölteléket.

A fügéket vágjuk félbe, majd rakjuk ki vele a töltelék tetejét.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőfokon süssük 50-55 percig.(tűpróbáig) (én légkeverésnél 150 fokon, 50 percig sütöttem)

A sütőből kivéve kenjük le a tetejét olvasztott mézzel, majd a formában hagyjuk teljesen kihűlni.

Tálalás előtt, ízlés szerint szórjuk meg porcukorral, majd szeleteljük fel.


Fügés frangipane - omlós gyümölcsös sütemény recepthez kapcsolódó receptek

Fügés frangipane - omlós gyümölcsös sütemény

Fügés frangipane - omlós gyümölcsös sütemény

Egy igen omlós tészta, szaftos mandulás töltelékkel, melyhez nagyon jól illik a tetejére pakolt füge.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés