Fügés muffin recept
Beküldő: Gizi Nehézség: Elkészítési idő: 40 perc
Megnézték: |
A szaftos tészta a mézédes fügével, és a tetejére rákaramellizálódott ropogós morzsával, nagyon finom.
- 12 db muffinhoz:
- 20 dkg liszt
- 0.5 csomag sütőpor
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 1 csomag vaníliás cukor
- 15 dkg porcukor
- 1 dl étolaj
- 2 db tojás
- 1 dl tejszín (20 %-os)
- 1 db citrom leve és reszelt héja
- őrölt fahéj (ízlés szerint)
- ízlés szerint füge, szőlő, áfonya...
Édes morzsa hozzávalói:
- 1 evőkanál barna cukor
- 1 evőkanál liszt
- 3 dkg margarin (v. vaj)
Elkészítés
A száraz hozzávalókat tegyük bele egy tálba, majd reszeljük hozzá a citrom héját és keverjük össze.
Egy másik tálba keverjük simára az olajat, a tejszínt, a két egész tojást, és a citrom levét, majd öntsük hozzá a száraz hozzávalókhoz, és szintén keverjük össze.
A muffinformát béleljük ki a papír kapszlikkal, majd tegyünk mindegyikbe egy kanálnyi tésztát. Ezután helyezzük a közepébe az ízlés szerinti gyümölcsöt, (én most fügét tettem bele) majd kanalazzuk rá a megmaradt tésztát. (én szilikonos muffin formában sütöttem, így nem tettem bele papír kapszlit)
A margarint (v. vajat) morzsoljuk össze a liszttel és a barna cukorral, majd szórjuk rá formában lévő tészta tetejére.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 20-25 percig.
A sütőből kivéve hagyjuk langyosra hűlni a muffinokat, majd úgy kínáljuk. Nagyon finom a szaftos tészta a gyümölccsel a közepén, és az édes ropogós morzsával a tetején.