Fügés rácsos recept

Fügés rácsos
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Némethné Zsuzsa

Nehézség:

Elkészítési idő:

30 perc

Megnézték:
3560

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Ez a fügés rácsos egy egyszerű, ám mégis különleges sütmeény receptje. Mivel már itthon is kapható lila füge, érdemes elkészíteni ezt az édes, zamatos sütit.

3 személyre

  • 1 csomag vajas tészta
  • 8 db lila füge
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 4 dl tej
  • 2 ek cukor (barna nádcukor)

Az ízesítéshez

  • Dr. Oetker Aroma vanília

A szóráshoz

  • porcukor

A kenéshez

  • 1 db tojás

Elkészítés

Előkészítjük a rácsozót, és a tésztát szobahőmérsékleten hagyjuk kiengedni.

A pudingot a tejjel, a cukorral és az aromával sűrűre főzzük, majd hagyjuk kihűlni. Addig a fügéket félbevágjuk és megszórjuk barna nádcukorral. Hagyjuk állni. Közben kinyújtjuk a tésztát, majd fél cm-re, és kettévágjuk. Az egyik lapot a rácsozóval végig gurítjuk és szétnyitjuk, hogy a rácsok szétnyíljanak. A tele lapból 8 egyforma téglalapot vágunk, és a kihűlt pudingból rákenünk, majd erre helyezünk rá két fél fügét, amit már átjárt a cukor aromája.

Ezután ráhelyezzük a rácsot, megkenjük a szélét tojással, hogy tapadjon, majd a többivel is így járunk el. Mindet lekenjük ecset segítségével. 200 fokra előmelegített sütőben 180 fokon 15 perc alatt megsül.

Porcukorral megszórva kínáljuk.

Ebből az adagból 8 szelet lesz.


Fügés rácsos recepthez kapcsolódó receptek

Fügés rácsos

Fügés rácsos

Ez a fügés rácsos egy egyszerű, ám mégis különleges sütmeény receptje. Mivel már itthon is kapható lila füge, érdemes elkészíteni ezt az édes, zamatos sütit.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Fügés rácsos recepthez

Vira - 2013. november 25.
Én boltban kaptam hagyományos fügét, de szeretnék valami kavart süteményt készíteni. Lehet, hogy egy muffin alapreceptet készítek és abba teszek fügét darálva. Nem tudom milyen lesz de kipróbálom:-)
Szép napot kívánok Mindenkinek !
Vira
thumb
Némethné Zsuzsa - 2013. június 18.
Így igaz,bár én nagyon kevesellem a hozzászólásokat,még akkor is,ha csak megnézi valaki,jólesne egy-két kedves szó!Na mindegggy.Most én is szünetelek,mert borsó,és cseresznye eltevés ideje van,és sok a munka.
thumb
vajdamarta - 2013. június 18.
Tudod, én úgy vagyok vele, h. mindig a magunk örömére főzök-sütök, amit azért töltök fel, hogy hátha más is lát benne lehetőséget azért, mert gyors, egyszerű, olcsó, mutatós, stb., vagy éppen eszébe sem jutott addig. Én is ilyen szándékkal kutakodom a főzős oldalakon. Kicsit valóban megcsappant itt az érdeklődés, de hát nyár van, szünidejük van a lurkóknak, inkább strandolással töltse a család az időt addig, amíg lehet...
thumb
Némethné Zsuzsa - 2013. június 18.
Köszi én is ismerem,és már több mindent sütöttem belőle,de a kutya sem figyelt fel rá!
thumb
vajdamarta - 2013. június 17.
Nagyon tetszik, Zsuzsa, mert mutatós, egyszerű és gyors. Már érik a füge a kertünkben... A tésztáját próbáld ki a házi ' Mindenes tészta' recept alapján is, nagyon kiadós. Sok sikert! Márti