Fügés rácsos recept
Beküldő: Némethné Zsuzsa Nehézség: Elkészítési idő: 30 perc
Megnézték: |
Ez a fügés rácsos egy egyszerű, ám mégis különleges sütmeény receptje. Mivel már itthon is kapható lila füge, érdemes elkészíteni ezt az édes, zamatos sütit.
- 1 csomag vajas tészta
- 8 db lila füge
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 4 dl tej
- 2 ek cukor (barna nádcukor)
Az ízesítéshez
- Dr. Oetker Aroma vanília
A szóráshoz
- porcukor
A kenéshez
- 1 db tojás
Elkészítés
Előkészítjük a rácsozót, és a tésztát szobahőmérsékleten hagyjuk kiengedni.
A pudingot a tejjel, a cukorral és az aromával sűrűre főzzük, majd hagyjuk kihűlni. Addig a fügéket félbevágjuk és megszórjuk barna nádcukorral. Hagyjuk állni. Közben kinyújtjuk a tésztát, majd fél cm-re, és kettévágjuk. Az egyik lapot a rácsozóval végig gurítjuk és szétnyitjuk, hogy a rácsok szétnyíljanak. A tele lapból 8 egyforma téglalapot vágunk, és a kihűlt pudingból rákenünk, majd erre helyezünk rá két fél fügét, amit már átjárt a cukor aromája.
Ezután ráhelyezzük a rácsot, megkenjük a szélét tojással, hogy tapadjon, majd a többivel is így járunk el. Mindet lekenjük ecset segítségével. 200 fokra előmelegített sütőben 180 fokon 15 perc alatt megsül.
Porcukorral megszórva kínáljuk.
Ebből az adagból 8 szelet lesz.