Fürj pfalzi módra recept

Fürj pfalzi módra

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

100 perc

Megnézték:
1166

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A pfalziak nemcsak finom bort készítenek, de szőlőjükből pompás ételeket is varázsolnak az asztalra.

4 személyre

  • 4 db konyhakész fürj egyenként 18 dkg
  • 50 dkg piros szőlő
  • 5 evőkanál konyak
  • 20 dkg gyökérzöldség
  • 1 evőkanál olaj
  • 2.5 dl vörösbor
  • 1 dl tejszín
  • 1 evőkanál vaj
  • 1 evőkanál kukoricakeményítő
  • 20 dkg füstölt szalonna
  • bors
  • 2.5 dl csirkealaplé

Elkészítés

Mossuk meg a fürjeket, és dörzsöljük be őket sóval és borssal. Mossuk meg a szőlőt, és vágjuk félbe a szemeket. Egyik felét tegyük félre, a maradékra öntsük rá a konyakot. Hagyjuk 15 percet állni, majd szűrjük le. A konyakot tegyük félre.

Töltsük meg a fürjeket a bepácolt szőlővel, a nyílást varrjuk be. A felaprított gyökérzöldségeket pirítsuk meg azt olajban. Engedjük fel a vörösborral. Tegyük bele a fürjeket. Öntsük rá a konyakot. Fedő alatt pároljuk a sütőben 1 óra hosszat, közben többször locsoljuk meg az alaplével. A sütés vége előtt 5 perccel adjunk hozzá 2 kanál tejszínt.

Közben olvasszuk fel a vajat. Forgassuk bele a maradékszőlőt, hogy a szemek szép fényesek legyenek. Keverjük össze a maradék tejszínt a keményítővel, és sűrítsük be vele a mártást. A szalonnát szeleteljük fel, és pirítsuk ropogósra. Tálaljuk a fürjeket a mártással, a szőlővel és a szalonnával. Vajban kisütött krumplinudli (l. 64. oldal) illik hozzá.

Tipp:

Felső/alsó láng: 180 °C
Gáz: 2-3. fokozat

JÓ, HA TUDJUK: A hús ízesítéséhez célszerű gyökérzöldségeket használni. Ez - a leveszöldségtől eltérően - csak zöldségek gyökereiből áll: sárgarépából, zellerből, petrezselyemgyökérből és - ritkábban - paszternákból.


Fürj pfalzi módra

Fürj pfalzi módra

A pfalziak nemcsak finom bort készítenek, de szőlőjükből pompás ételeket is varázsolnak az asztalra.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés