Fusilli húsgombóccal recept

Fusilli húsgombóccal
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

120 perc

Megnézték:
4476

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Ezt a laktató, egészséges olaszos ételt mindenki szereti. A hagyományos receptektől eltérően, ezek a húsgombócok alig tartalmaznak zsírt, mégis nagyon ízletesek.

6 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 1 fej felaprított vöröshagyma
  • 2 gerezd apróra vágott fokhagyma
  • 4 konzerv (egyenként 40 dkg) hosszúkás paradicsom hozzáadott só nélkül
  • 4 evőkanál felaprított friss bazsalikom
  • 1 evőkanál felaprított friss, vagy 1 kiskanál szárított oregánó
  • 2 szelet szikkadt fehérkenyér
  • 45 dkg sovány darált marhahús
  • 1 db tojás
  • 2 evőkanál félzsíros tej
  • 35 dkg fusilli (orsótészta)
  • bors, ízlés szerint
  • 1 kiskanál csilipor

Elkészítés

1 kiskanálnyi olívaolajjal kikenünk egy nagy lábast, vagy olajozóspray-vel bepermetezzük, és közepes lángon körülbelül 5 perc alatt megpirítjuk benne a kétféle hagymát. 2 evőkanálnyit átteszünk belőle egy nagy tálba.

A paradicsomot a levével együtt háztartási robotgépben összeturmixoljuk. A lábasba öntjük, és közepes lángon felforraljuk. Alacsonyabbra állítjuk a lángot. Lefedjük, és időnként megkeverve 30 percig csendesen főni hagyjuk. Félidőben hozzáadjuk a bazsalikomot és az oregánót.

A kenyeret robotgépben morzsává törjük. A darált hússal,a tojással és a tejjel együtt a tálba szedett hagymás keverékhez adjuk, borsozzuk, és jól összekeverjük. 20 húsgombócot formázunk (átmérőjük körülbelül 2,5 cm). Olívaolajjal kikenünk, vagy olajozóspray- vel bepermetezünk egy serpenyőt, és közepes lángra állítjuk a tűzhelyet. A gombócokat addig sütjük, amíg minden oldaluk megbarnul, majd beletesszük őket a paradicsomszószba. Lefedjük a serpenyőt, és az ételt időnként megkeverve 20 percig főni hagyjuk.

Közben a tésztát megfőzzük, leöntjük róla a vizet, és egy nagy, előmelegített tálalótálba tesszük. Először összeforgatjuk három merőkanálnyi paradicsomszósszal, azután rákanalazzuk a húsgombócokat és a maradék szószt, majd tálaljuk.

Tipp:

• A húsgombócokat darált pulyka- vagy csirkehúsból is elkészíthetjük. A húsos keverékhez hozzáadhatunk 1/2 kiskanál – vagy ízlés szerint több – összezúzott, szárított csilipaprikát. A fusilli (orsótészta) helyett próbáljunk ki más tésztákat, például pennét (tollszár-) vagy rigatonit (rövid csőtészta). A teljes kiőrlésű lisztből készült tészták több rostot tartalmaznak. A tésztához vegyes saláta illik. Nagyon finom cukkiniből, paprikából, zöldbabból és spárgából összeállított tállal, amelyhez a zöldségeket 1 kiskanál olívaolajban kevés fokhagymával és borssal megpirítjuk.

Miért egészséges?

A likopin elnevezésű fitovegyületet a szervezetünk jobban tudja hasznosítani, ha a paradicsomot nem nyersen, hanem főve fogyasztjuk.

A recept tápértéke:

Energia 430 kcal, zsír 10 g (ebből telített 4 g), fehérje 29 g, szénhidrát 60 g, nátrium 420 mg (só 1,05 g), élelmi rost 4 g., Jó káliumforrás (1079 mg)


Fusilli húsgombóccal recepthez kapcsolódó receptek

Fusilli húsgombóccal

Fusilli húsgombóccal

Ezt a laktató, egészséges olaszos ételt mindenki szereti. A hagyományos receptektől eltérően, ezek a húsgombócok alig tartalmaznak zsírt, mégis nagyon ízletesek.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés