Füstölt csülkös bableves recept

Füstölt csülkös bableves
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Némethné Zsuzsa

Nehézség:

Elkészítési idő:

130 perc

Megnézték:
1044

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Egy újabb klasszikus leves, amitől a magyarok lázba jönnek a hallatára. Főleg ha megérzik a füstölt hús illatát! Nem is csoda, mert valóban fenséges ez az étel, és mi is nagyon kedveljük. Ínycsiklandozó már főzés közben is csorog a nyála az embernek, hátha még egy finom pogácsát is sütünk házilag melléje. Én is ezt tettem. Kemencés pogi készült hozzá.

5 személyre

  • 1 db füstölt csülök
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 db babérlevél
  • 10 db fekete bors egész
  • 50 dkg konzerv kész fehérbab
  • 2 db sárgarépa
  • 2 db petrezselyemgyökér
  • 1 db zeller
  • 1 csokor zöldség zöldje
  • 1 szál zellerlevél
  • 1 db nagyobb vöröshagyma
  • 5 evőkanál olaj
  • ízlés után só
  • 1 evőkanál fűszerpaprika
  • 1 evőkanál sült kápia paprikakrém

A csipetkéhez:

  • 1 db tojás
  • 1 csipet só
  • liszt

Elkészítés

A füstölt csülköt előző nap feltesszük főni egy nagy fazékban, és annyi vizet öntsünk rá, ami ellepi. 4 gerezd fokhagymát, és 2 babért tegyünk a vízbe, és 10 db fekete borsot..

A füstölt csülköt puhára főzzük szép lassan.ha elkészült, kihűtjük, majd leszedjük a húst a csontról, és kisebb darabokra vágjuk. Ha nem szeretjük a bőrét, akkor dobjuk ki, bár kár érte. Másnap készítem el, amikor az olajon az apróra vágott hagymát lepirítom, és megszórom fűszerpaprikával, és felöntöm a leszűrt zsírmentes füstölt levet a paprikás hagymára. Először csak a felét, majd később a többi levet is. A zöldségeket tetszőlegesen felvágjuk, és a levesbe tesszük. Petrezselyemmel, és vágott zellerlevéllel színesítjük, majd kicsit megsózzuk. Ha a zöldségek félig elkészülnek, a konzerv babot hozzáöntjük, és a paprikakrémmel szintén ízesítjük. A hús darabokat beletesszük, és így főzzük amíg teljesen el nem készül. A galuskát ekkor szaggatjuk bele, és pár perc alatt el is készül. Pogácsával kínáljuk.


Füstölt csülkös bableves recepthez kapcsolódó receptek

Füstölt csülkös bableves

Füstölt csülkös bableves

Egy újabb klasszikus leves, amitől a magyarok lázba jönnek a hallatára. Főleg ha megérzik a füstölt hús illatát! Nem is csoda, mert valóban fenséges ez az étel, és mi is nagyon kedveljük. Ínycsiklandozó már főzés közben is csorog a nyála…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés