Füstölt heringsaláta recept

Füstölt heringsaláta
1.5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

70 perc

Megnézték:
2846

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Ez a saláta olyan heringből készül, amelyet rövid időre enyhe sóoldatba áztatnak, majd forrón megfüstölnek.

4 személyre

  • 6 nagy burgonya
  • 2 füstölt hering
  • 3 db alma
  • 1 evőkanál ecet
  • 3 evőkanál olaj
  • 5 dkg füstölt lazac
  • 1 db néhány szál petrezselyem
  • bors

Elkészítés

A burgonyát héjában főzzük puhára bő sós vízben (kb. 25perc). Hagyjuk kihűlni, majd hámozzuk meg. Fejtsük le a húst a heringről.

Hámozzuk meg az almát, vágjuk ketté, és távolítsuk el a magházat. A burgonyát, a heringet és az almát vágjuk fel kis kockákra.

Rakjuk mindezt egy mély tálba, és keverjük össze. Az ecethez adjuk hozzá a sót, a borsot és az olajat, majd villával erőteljesen keverjük össze. Öntsük a salátára, és jól forgassuk össze.

Vágjuk csíkokra a füstölt lazacot, és rácsos elrendezésben helyezzük a salátára. Mossuk meg a citromot, vékonyan szeleteljük fel, és rakjuk körbe a saláta peremén.

Mossuk meg és töröljük szárazra a petrezselyemszálakat, tépkedjük le a levélkéket, és díszítsük vele a salátát.


Füstölt heringsaláta recepthez kapcsolódó receptek

Füstölt heringsaláta

Füstölt heringsaláta

Ez a saláta olyan heringből készül, amelyet rövid időre enyhe sóoldatba áztatnak, majd forrón megfüstölnek.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés