Füstölt kecskesajtos pogácsa recept

Füstölt kecskesajtos pogácsa
4.5 5

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
ibi1950

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
2863

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Gyorsan elkészíthető és kezdőknek is ajánlott, mert nem lehet elrontani.

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

Hozzávalók

  • 0.5 kg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 5 dkg élesztő
  • 2 kávéskanál kávéskanál
  • 2 db tojás sárgája
  • 1 db egész tojás a lekenéshez
  • 10 dkg füstölt kecskesajt
  • 2 dl kefír

Elkészítés

Egy tálba szitáljuk a lisztet, belekeverjük a sót, belemorzsoljuk az élesztőt (nem kell felfuttatni), és eldolgozzuk a liszttel a zsiradékot. (Én kókuszzsírt használtam.) Belekerül a tojássárgája és a kefírrel bedagasztjuk. Kelesztést nem igényel, azonnal másfélujjnyi vastagra sodorjuk, megrácsozzuk és kiszaggatjuk, ezután tepsibe rakjuk. (A tepsit nem zsíroztam és nem liszteztem ki.)

Elzárjuk a gázt, és a felvert tojjással lekentjük a pogácsákat a tepsiben. Lereszeljük a sajtot és mindegyik pogácsa tetejére kis halmot rakunk belőle. A gázt 5-6 fokozat közé állítjuk, és betesszük a pogácsákat sülni. A sütési idő az én sütőmben 30 perc volt.

Jó étvágyat kívánok hozzá!


Füstölt kecskesajtos pogácsa recepthez kapcsolódó receptek

Füstölt kecskesajtos pogácsa

Füstölt kecskesajtos pogácsa

Gyorsan elkészíthető és kezdőknek is ajánlott, mert nem lehet elrontani.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés