Füstölt lazac masnitésztával recept

Füstölt lazac masnitésztával
0.5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

30 perc

Megnézték:
2138

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Ez a színpompás, tápláló saláta remek nyersanyagokból áll, és jobbnál jobb ízek ínyenc keveréke. A tésztát és a zöldborsószemeket joghurtos zöldfűszeres öntet borítja, díszítésként pedig vízitormát és füstöltlazac-darabkákat teszünk rá. Az elkészült saláta szemet gyönyörködtető látvány.

4 személyre

  • 1 evőkanál napraforgóolaj
  • só és fekete bors
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg friss vagy mélyhűtött zöldborsó
  • 15 dkg vízitorma
  • 5 db mogyoróhagyma felaprítva
  • 2 evőkanál kapribogyó leöblítve
  • 2 evőkanál majonéz
  • 25 dkg farfalle (masnitészta)
  • 0.5 db lilahagyma összevágva
  • 0.25 db uborka kockára vágva
  • 12 dkg füstölt lazac vékony csíkokra vágva
  • 4 szál zöldpetrezselyem
  • 2 friss tárkonyágacska
  • 4 evőkanál zsírszegény joghurt
  • 1 evőkanál fehér borecet

Elkészítés

Főzzük a száraztésztát lobogó sós vízben 10-12 percig vagy a csomagoláson feltüntetett utasítás szerint, és adjuk hozzá a borsót 2-3 perccel a főzés befejezése előtt. Öblítsük le.

Közben 5 dkg vízitormát turmixoljunk apró darabokra. Adjuk hozzá a fokhagymagerezdet, a petrezselymet, a tárkonyt és a mogyoróhagyma felét, és turmixoljuk finom péppé. A joghurttal és a majonézzel keverjük még egy kicsit, majd tegyük bele a maradék mogyoróhagymát, és sózzuk, borsozzuk.

A tésztát és a borsót forgassuk az öntetbe. Keverjük össze a megmaradt vízitormát a vöröshagymával, a kapribogyóval, az uborkával, az olajjal és az ecettel, s kanalazzuk a tésztasalátára. Tegyük a tetejére a füstölt lazacot.

Tipp:

• Rákhúsból és rizstésztából készült salátához vágjunk 8 dkg hüvelyes cukorborsót és 1 kis sárgarépát gyufaszál vékonyságú csíkokra, és 1 vékonyan felszeletelt cukkinivel együtt dobjuk egy lábas forrásban lévő vízbe. Forraljuk fel ismét, majd vegyük le a tűzhelyről. Tegyünk hozzá 25 dkg vékony, rizslisztből készült kínai metéltet (amelyik fajtát nem kell megfőzni), és hagyjuk 4 percig ázni. Öntsük le róla a vizet, majd öblítsük le hideg vízzel, és ismét szűrjük le. Forgassuk össze a zöldségeket és a hosszúmetéltet kb. 17 dkg lecsepegtetett konzerv rákhússal, 1 kimagozott és vékonyra szeletelt piros húsú paprikával és 3 vékonyan felszeletelt mogyoróhagymával. Készítsünk salátaöntetet 2 evőkanál szezámolajból, 1-1 evőkanál rizsecetből, száraz sherryből és szójaszószból, 1-2 gerezd fokhagymából, 1 evőkanál frissen reszelt gyömbérből és 1 kávéskanál porcukorból. Tálaljuk összevágott friss korianderrel díszítve.

Miért egészséges?

• A füstölt lazac gazdag ómega-3 zsírsavakban, amelyek elősegítik a magas vérnyomás, a szív- és érrendszeri betegségek és a szélütés megelőzését. Fontos szerepet játszanak a látóideg és az agy szöveteinek kifejlődésében, s egyes tanulmányok szerint a terhesség és a szoptatás idején fokozott mértékben fogyasztva jótékony hatással vannak a magzatra és a csecsemőre. Az allicin – az a vegyület, amelynek a fokhagyma jellegzetes szagát és ízét köszönheti – antimikrobás és gombaellenes hatású. A főzés során részben lebomlik, ezért nyersen fogyasszuk.

A recept tápértéke:

Tápérték adagonként, energia 379 kcal, fehérje 20 g, zsír 12 g (ebből, telített 2 g), szénhidrát 54 g (ebből cukor 5 g), rost 5 g, B1, B6, C, E, niacin, A-vitamin, folsav, réz, szelén, cink, B2-vitamin, kalcium, vas, kálium


Füstölt lazac masnitésztával recepthez kapcsolódó receptek

Füstölt lazac masnitésztával

Füstölt lazac masnitésztával

Ez a színpompás, tápláló saláta remek nyersanyagokból áll, és jobbnál jobb ízek ínyenc keveréke. A tésztát és a zöldborsószemeket joghurtos zöldfűszeres öntet borítja, díszítésként pedig vízitormát és füstöltlazac-darabkákat…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés